Γλυκά τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ του Άκη Πετρεζίκη

Γλυκά τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ του Άκη Πετρεζίκη

Γλυκά τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ του Άκη Πετρεζίκη.

Μια πολύ εύκολη συνταγή από τον γνωστό σεφ Άκη Πετρετζίκη που φυσικά επέλεξε, δοκίμασε και μας προτείνει η δικιά μας Αναστασία.

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε αλλά με μια μικρή μόνο επισήμανση.

Επειδή ο δυόσμος είναι έντονος, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή και καθόλου αν δεν σας αρέσει. Θα γίνουν το ίδιο νόστιμα !

Υλικά

Για τη γέμιση

150 γρ. φέτα και 150 γρ. τυρί κρέμα

1 κ. σ. θυμάρι και 30 γρ. ελιές σε ροδέλες

Αλάτι και πιπέρι και 1 κ. σ. δυόσμο

Για τη σύνθεση

12 φέτες ψωμί για τοστ, μόνο ψίχα

50 γρ. ελαιόλαδο

1  κρόκο αβγού, αραιωμένο σε 1 κ. σ. νερό

Για τη σως 

2-3 κ. σ. μέλι

1 κ. σ. χυμό λεμονιού και 1 κ. γ.  δυόσμο

1 πρέζα μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το θυμάρι, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Απλώνουμε τις φέτες από το ψωμί στον πάγκο εργασίας μας. Περνάμε με τον πλάστη για να γίνουν πολύ λεπτές.

Αλείφουμε μόνο το κέντρο της κάθε φέτας με ελαιόλαδο και βάζουμε 1 κ. σ. από τη γέμιση και αλείφουμε περιμετρικά την ψίχα με τον κρόκο αραιωμένο σε νερό και κλείνουμε διαγώνια.

Πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να κολλήσει καλά και να μην ανοίξουν τα τυροπιτάκια ενώ αλείφουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κρόκο και το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Για τη σως

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το μέλι, τον χυμό λεμόνι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά, ενώ αφαιρούμε τα τυροπιτάκια από τον φούρνο και σερβίρουμε με τη σως και φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Γλυκά τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ του Άκη Πετρεζίκη.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version