Κορμός με χαλβά του μπακάλη η συνταγή μας σήμερα

Κορμός με χαλβά του μπακάλη η συνταγή μας σήμερα

Κορμός με χαλβά του μπακάλη η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία μας.

Μπορεί το Πάσχα να πέρασε και μαζί με αυτό και η νηστεία και πλέον να μην τρώμε κατά κόρον νηστίσιμα φαγητά και γλυκά,

ωστόσο υπάρχουν κάποια υλικά που τα καταναλώνουμε κατά κύριο λόγο αυτή την περίοδο. Και μπορεί να μας έχουν περισσέψει.

Και να είναι κρίμα να τα πετάξουμε. Γιατί γενικά δεν μας αρέσει να πετάμε τρόφιμα. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε ότι είναι η καλύτερη εποχή

για έναν υπέροχο κορμό με το χαλβά του μπακάλη που μας έχει μείνει. Πάμε να το δούμε…

Υλικά : 500 γρ. κουβερτούρα, 400 γρ. ταχίνι, 50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο, 100 γρ. αμύγδαλα, καρύδια ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε κι ακόμα

50 γρ. για το γαρνίρισμα, 200 γρ. χαλβά βανίλια κομμένο σε μικρούς κύβους, 3 – 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρούτα από γλυκό του κουταλιού, ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Λειώνουμε την κουβερτούρα και τη δουλεύουμε μαζί με το ταχίνι και το ελαιόλαδο σε μπεν-μαρί, βάζουμε και τα ψιλοκομμένα φρούτα

από το γλυκό του κουταλιού μα και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Σε φόρμα για κορμό στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγο μείγμα σοκολάτας. Βάζουμε κύβους χαλβά και ξηρούς καρπούς,

προσθέτουμε ξανά μείγμα σοκολάτας και πάλι χαλβά και ξηρούς καρπούς μέχρι να γεμίσει η φόρμα, σε πολλές στρώσεις.

Όταν ο κορμός κρυώσει, τον κόβουμε σε φέτες. Λιώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει

πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με την καρδιά της.

Κορμός με χαλβά του μπακάλη η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version