Τονοσαλάτα με ντολμαδάκια από την Αναστασία μας για σήμερα

Τονοσαλάτα με ντολμαδάκια από την Αναστασία μας για σήμερα

Τονοσαλάτα με ντολμαδάκια από την Αναστασία μας για σήμερα.

Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε κάποιους εύκολους τρόπους για να αξιοποιήσουμε τα υλικά που μας περίσσεψαν από την περίοδο της νηστείας.

Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα. Αυτή τη φορά με τα ντολμαδάκια της κονσέρβας. Τα οποία θα ενωθούν με τόνο και μυρωδικά και θα γίνουν μια νοστιμότατη σαλάτα.

Πάμε να δούμε πως…

Υλικά : 5 με 6 ντολμαδάκια κονσέρβας, 300γρ. τόνο σε λάδι ή νερό, κονσέρβα, 100 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, 2 ντομάτες αποφλοιωμένες,

σε κύβους, 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, 80 γρ. πιπεριές πολύχρωμες, σε λωρίδες, 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη,

ψιλοκομμένη, 2 καρδιές μαρουλιού, 3 καρδιές σέλερι, 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χυμό από 2 λεμόνια, ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα ντολμαδάκια και ξεχωρίζουμε το ρύζι από τα αμπελόφυλλα, λιώνουμε τη γέμιση με ένα πιρούνι για να γίνει σπυρωτό και ψιλοκόβουμε χώρια τα φύλλα, ενώ στραγγίζουμε τον τόνο.

Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το ρύζι, τον τόνο, τις ελιές, τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τις πιπεριές και την κάππαρη. Ψιλοκόβουμε τις καρδιές μαρουλιού και τις καρδιές σέλερι και τις προσθέτουμε στη σαλατιέρα.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ενώ ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αυτή η χορταστική σαλάτα μπορεί να αντικαταστήσει και ένα κανονικό γεύμα.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Τονοσαλάτα με ντολμαδάκια από την Αναστασία μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version