Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας με πέστο η συνταγή

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας με πέστο η συνταγή

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας με πέστο η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα.

Το Πάσχα πέρασε, καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε τώρα θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από το κρέας. Οπότε τί πιο εύκολο και αγαπημένο από μια μακαρονάδα;

Μόνο που η συγκεκριμένη που σας προτείνουμε σήμερα ενώ είναι τόσο απλή έχει ένα μυστικό υλικό που την απογειώνει. Αυτό δεν είναι άλλο από το πέστο βασιλικού.

Το λεπτό του άρωμα μαζί με το τυρί και τους ξηρούς καρπούς δένει απίστευτα με την ντομάτα και τα ελάχιστα μπαχαρικά που επέλεξα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο ή ακόμα καλύτερα να φτιάξετε το δικό σας με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

Για τη σάλτσα μας θα χρειαστούμε τα εξής : 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη,

μιάμιση κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 1 γενναία κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού, ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη,

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά, ½ ποτηράκι λευκό κρασί, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι

Επιπλέον θα χρειαστούμε : 1 πακέτο ζυμαρικά (μακαρόνια, πέννες, βίδες, λιγκουίνι ή ότι άλλο σας αρέσει), 2 κουταλιές της σούπας

ελαιόλαδο ή βούτυρο αλλά και τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά για να κάψει. Προσθέτουμε και το πέστο βασιλικού

και το αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για να βγάλουν τα αρώματα τους.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε με 2 κούπες ζεστό νερό. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά

για να δέσει η σάλτσα. Προσοχή! Δεν βάζουμε περισσότερο λάδι γιατί έχει και το πέστο και στο τέλος η σάλτσα μας θα γίνει πολύ λιπαρή.

Μόλις βράσει η σάλτσα αφαιρούμε το σκόρδο.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό και με λίγο ελαιόλαδο για να μην φουσκώσουν.

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας.

Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το λάδι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά, ρίχνουμε λίγο τυράκι από πάνω

και τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα μας. Το δικό μου αγαπημένο τυρί για αυτό το φαγητό είναι η μυζήθρα. Την προτιμώ γιατί δεν λιώνει με τη θερμοκρασία,

όπως τα περισσότερα τυριά και ρουφάει τη σάλτσα. Θα μπορούσα να βάλω και ξερό ανθότυρο που επίσης δεν λιώνει. Εσείς όμως μπορείτε

να βάλετε ότι σας αρέσει. Κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο, ρεγκάτο, παρμεζάνα ή και μίξη αυτών.

Καλή απόλαυση!!!

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας με πέστο η συνταγή από την Αναστασία μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version