Το βιβλίο «Ζωή με υπογραφή» της Αλίκης Οικονόμου Γιωτάκου

Το βιβλίο «Ζωή με υπογραφή» της Αλίκης Οικονόμου Γιωτάκου

Το βιβλίο «Ζωή με υπογραφή» της Αλίκης Οικονόμου Γιωτάκου.

Για το βιβλίο με τίτλο «Ζωή με υπογραφή» της Αλίκης Οικονόμου Γιωτάκου των εκδόσεων Δερέ, γράφει την άποψή της η συνεργάτης μας Θεώνη Κωνσταντοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών.

” Παράξενη που είναι η ζωή. Σου δίνει απλόχερα τη χαρά και κάποτε σε ποτίζει με τόσο φαρμάκι, που στέκεται στο στόμα σου και σε φαρμακώνει κάθε φορά!

Όμως ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να τα δέχεται όλα!”

Λόγια σοφά, λόγια γεμάτα νόημα, φράσεις πολύτιμες από εκείνες που η αγαπημένη μου Αλίκη προσφέρει απλόχερα στις σελίδες των βιβλίων της.

Μια ” Ζωή με υπογραφή ” που θα αγγίξει την ψυχή σας…

Στο βιβλίο ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά η ζωή της Ανθούλας, από τη γέννησή της έως και σήμερα. Ένα κορίτσι που γεννήθηκε την εποχή του Εμφυλίου.

Ένα κορίτσι που βίωσε τα δύσκολα εκείνα χρόνια, χρόνια γεμάτα πόνο, φόβο αλλά και φρίκη…

Η Ανθούλα έμαθε από πολύ νωρίς τι σημαίνει ξεριζωμός αλλά και κοινωνικές διακρίσεις. Έζησε σε σκληρές εποχές, εποχές αδυσώπητες για τους αδύναμους.

Η οικογένειά της όμως στάθηκε βράχος ακλόνητος δίπλα της. Ο πατέρας της, ήρεμος μα και γαλήνιος, η μάνα της δυναμική αλλά και γεμάτη ενέργεια.

Και οι δυό τους όμως με ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης για τα παιδιά τους, αλλά και για τους συνανθρώπους τους. Οι μεγαλύτερες αδερφές της, το παντοτινό στήριγμα της.

Η Ανθούλα από ονειροπόλο κορίτσι με ιδιαίτερες ευαισθησίες έγινε μια γυναίκα που ακολούθησε κι ακολουθεί έως και σήμερα τον δρόμο της προσφοράς μα και της αγάπης.

Αξίες που προσπάθησε να σπείρει στις ψυχές των παιδιών μα και των μαθητών της.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ένας ύμνος στην αγάπη. Την αγάπη που είναι η μόνη ικανή να ανοίξει νέους ορίζοντες στις ψυχές των ανθρώπων και να τους οδηγήσει

στο φως, στην ελπίδα. Ευλογημένος οποίος έδωσε μα και πήρε αγάπη στη ζωή του. Το πνεύμα του είναι καθαρό, διάφανο και η αίσθηση πληρότητας που τον κατακλύζει μοναδική!

” Η αγάπη ανοίγει τα πάντα, φτερώνει τον άνθρωπο, γεμίζει με χαρά άφατη αυτούς που τη δέχονται. “

Το βιβλίο αυτό είναι επίσης ένας ύμνος στον έρωτα. Τον έρωτα τον αληθινό, τον γνήσιο, τον αναλλοίωτο στον χρόνο. Εκείνον που ξεκινά σαν μια μικρή φωτιά που σιγοκαίει

στα σπλάχνα και γίνεται πυρκαγιά που σε παρασύρει! Μα κυρίως τον έρωτα εκείνο που μετουσιώνεται σε βαθιά παντοτινή αγάπη…

” Ο ένας κτίστης και ο άλλος βοηθός, ο ένας εμπνευστής και ο άλλος έτοιμος για δράση. Και οι δύο μαζί σε έναν αγώνα, με έναν σκοπό. ”

Το βιβλίο αυτό αποτελεί αναμφίβολα κι έναν ύμνο στη μάνα. Η ζεστή αγκαλιά της, το χάδι, το δόσιμο στα παιδιά της είναι τα στοιχεία εκείνα που ατσαλωνουν την ψυχή αλλά και το μυαλό τους.

” Η μάνα που γίνεται λαμπάδα καιόμενη για τα παιδιά της. Η μάνα που δεν λογαριάζει κόπο και κούραση αλλά και αϋπνίες! Όλα η μάνα για το παιδί της! ”

Όποιος επιλέξει να συμπεριλάβει το συγκεκριμένο βιβλίο στα αναγνώσματα του θα κάνει ένα υπέροχο ταξίδι στη διάρκεια του οποίου θα διδαχθεί πολλά.

Θα μάθει πως η πορεία της ζωής δεν είναι πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα. Παρόλα αυτά είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πως πρέπει

να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα που θα συναντήσουμε. Να μην τα παρατάμε ποτέ. Η αγάπη και η πίστη θα σταθούν φωτεινοί φάροι

να φωτίζουν τα σκοτάδια μας και να δίνουν δύναμη στην ψυχή μας.

” Η ζωή είναι περίεργη. Γεννά τον πόνο, μα γεννά και την ελπίδα, γεννά και την απαντοχή. Επιβάλλει την αξία της ιδέας της ζωής!

Και δίνει στον καθένα τη δύναμη να αγωνιστεί και όταν ακόμη ξέρει ότι ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος και σκληρός. Το πνεύμα νικά την ύλη! ”

” Αυτό θα πει ζωή! Να πέφτεις και να σηκώνεσαι, να διαφωνείς και να γίνεσαι πάλι μια ψυχή με τον άλλον!

Ποτάμι η ζωή! Ένα ποτάμι ήρεμο και ορμητικό, γαλήνιο μα και θυμωμένο… Ποτάμι η ζωή! Αλλά αξίζει να τη ζεις! ”

Η συγγραφέας μέσα από το συγκεκριμένο πόνημά της  -του οποίου τον τίτλο θα καταλάβετε όσοι διαβάσετε το βιβλίο-  περνά πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής.

Μέσα από την ιστορία της ηρωίδας εκτός από όλα τα παραπάνω, ο αναγνώστης θα μάθει την πραγματική αξία της σιωπής και της καρτερικότητας αλλά και του σεβασμού

στην γνώμη του άλλου, ακόμη κι αν διαφέρει πολύ από τη δική μας.

Προσωπικά κράτησα πολλά από τα λόγια της σαν φυλαχτό να με συντροφεύουν στην πορεία της δική μου ζωής.

Αγαλλίασε η ψυχή μου και σκέψεις πολλές ήρθαν να απασχολήσουν το μυαλό μου.

Η ” Ζωή με υπογραφή ” είναι ένα υπέροχο βιβλίο δοσμένο με την αισθαντική πένα της αγαπημένης σε όλους μας Αλίκης. Βαθιά υπαρξιακό,

θα πλημμυρίσει με όμορφα συναισθήματα την ψυχή σας και ύστερα από την ανάγνωσή του είμαι σίγουρη πως θα προσπαθήσετε

να ακολουθήσετε τον δρόμο της αγάπης που ανοίγεται μπροστά σας.

” Τίποτε στη ζωή μας δεν είναι σταθερό και μόνιμο, πλην της καλής καρδιάς και της αγάπης

που πρέπει να φλογίζει για πάντα την ψυχή μας και τις ενέργειές μας να τις μετατρέπει στο καλό! ”

Αλίκη μου πολλά συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά! Εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο κι εσύ να μας χαρίζεις τόσο όμορφα αναγνωστικά ταξίδια γιατί τα έχουμε πραγματικά ανάγκη!

Θα σας αφήσω με το παρακάτω απόσπασμα:

” Τελικά, όλοι έχουμε μια κρυφή δύναμη μέσα μας που κινητοποιεί τα γρανάζια της ζωής μας, αρκεί να το θελήσουμε ή να γαντζωθούμε από ο,τι μας κρατά δημιουργικούς. ”

Εσείς έχετε βρει τη δική σας;

Για το βιβλίο με τίτλο «Ζωή με υπογραφή» της Αλίκης Οικονόμου Γιωτάκου των εκδόσεων Δερέ, γράφει την άποψή της η συνεργάτης μας Θεώνη Κωνσταντοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών.

 

 

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version