Αλάδωτη κρέμα φράουλα η σημερινή μας συνταγή

Αλάδωτη κρέμα φράουλα η σημερινή μας συνταγή

Αλάδωτη κρέμα φράουλα η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία.

Αυτό είναι ένα εύκολο γλυκάκι, ιδανικό για αύριο, Μεγάλη Τετάρτη που η ημέρα είναι αλάδωτη.

Υλικά για περίπου 10 μερίδες : 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου, 1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα, ½ κούπα ζάχαρη,

καθώς και 2 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα, 2 κ. σ. κορν φλάουρ, 2 – 3 σταγόνες υγρή βανίλια

αλλά και για την διακόσμηση φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη το γάλα αμυγδάλου με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουερ.

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ενώ μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα

μα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μία διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε

στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

Κόβουμε μερικές φράουλες σε κυβάκια και τις ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα, ενώ με μερικές ακόμα στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού μας.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν

να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με την καρδιά της.

Αλάδωτη κρέμα φράουλα η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version