Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι η συνταγή μας για σήμερα

Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι η συνταγή μας για σήμερα

Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι! Η πιο νόστιμή και ζουμερή χοιρινή μπριζόλα είναι εδώ και την έχεις έτοιμη σε 20 λεπτά μόνο!

Η καλύτερη συνταγή αν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις ή σου “έσκασαν” ξαφνικές επισκέψεις!

Υλικά : 2 χοιρινές μπριζόλες, 2 κ. τ. σ. ελαιόλαδο, 1 κ. τ. σ. βούτυρο, 2 σκ. σκόρδο, 4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, χυμό από 1 λεμόνι,

150 ml χλιαρό νερό, 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό, κρασί (προαιρετικά), ½ κ. τ. σ. αλεύρι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας τις χοιρινές τις οποίες τις έχουμε βγάλει από το ψυγείο μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε να τις μαγειρεύουμε.

Αλευρώνουμε ελάχιστα, ίσα ίσα τις μπριζόλες και τις τινάζουμε καλά.

Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, αφήνουμε να κάψει και βάζουμε τις μπριζόλες.

Αφήνουμε 3 λεπτά και τις γυρνάμε από την άλλη.

Προσθέτουμε το σκόρδο(το σπάμε, όχι ψιλοκομμένο) και το θυμάρι.

Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, αφαιρούμε τα σκόρδα και σβήνουμε με λεμόνι, αν θέλουμε μπορούμε να το σβήσουμε με κρασί και αμέσως μετά με λεμόνι.

Προσθέτουμε τον κύβο με το χλιαρό νερό, αφήνουμε 6 – 7 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια αφαιρούμε τις μπριζόλες,

αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ. τ. σ. βούτυρο.

Λίγα… μυστικά…

Ποιο κομμάτι να διαλέξω;

Το καλύτερο είναι να πάρεις νεφραμιά, ζήτα από τον χασάπη σου Τ-ΒΟΝΕ χοιρινό ή λαιμού αλλιώς πάρε κόντρα αλλά να προσέξεις μη στεγνώσει στο ψήσιμο, θέλει λιγότερο μη το φοβηθείς.

Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.

Για να συνοδεύσεις την υπέροχη μπριζόλα σου, φτιάξε μια σαλάτα, κατά προτίμηση πράσινη, όπως με ρόκα και παρμεζάνα ή με ρόδι και γραβιέρα

ή αν δεν θες πράσινη, δοκίμασε με πικάντικη πατατοσαλάτα ή σαλάτα με κολοκυθάκια !

Πηγή για τις μπριζόλες : petros-syrigos.com

Καλή όρεξη !

Μπριζόλες χοιρινές στο τηγάνι η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version