Πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα από την Αναστασία

Πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα από την Αναστασία

Πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα από την Αναστασία.

Η σαλάτα είναι ένα συνοδευτικό το οποίο σηκώνει πολλές παραλλαγές και στο οποίο η φαντασία μας μπορεί να κάνει θαύματα.

Υπάρχει όμως ένας συνδυασμός ο οποίος παραμένει αξεπέραστος. Το αχτύπητο δίδυμο της ρόκας με την παρμεζάνα.

Εκεί όπου η πιπεράτη γεύση της ρόκας συναντάει την επίσης πικάντικη αλλά και αρκετά αλμυρή γεύση της παρμεζάνας.

Και αν προσθέσουμε και την κρέμα βαλσάμικου με την όξινη αλλά και ελαφρώς γλυκιά αίσθηση τότε μιλάμε για μια έκρηξη γεύσεων.

Αυτό το αγαπημένο πάντρεμα έγινε η αφορμή για φτιάξω τη σαλάτα που σας παρουσιάζω σήμερα και που ξετρέλανε τους καλεσμένους μου.

Είναι ιδανική για όταν έχουμε παρέα στο σπίτι μιας και είναι ευπαρουσίαστη αλλά και βολική αφού μπορούμε να ετοιμάσουμε τα συστατικά της αρκετές ώρες νωρίτερα,

να τα αποθηκεύσουμε το κάθε ένα ξεχωριστά και απλά να τη συνθέσουμε την τελευταία στιγμή.

Παίρνουμε ένα iceberg, το οποίο στην ουσία θα γίνει η βάση για τη σαλάτα μας. Τραγανό και νόστιμο δεν θέλει σχεδόν καμία προετοιμασία.

Βγάζουμε και πετάμε τα 2 – 3 εξωτερικά φύλλα. Το κόβουμε στη μέση. Φυλάμε το μισό στο ψυγείο και το άλλο μισό το ακουμπάμε σε ένα ξύλο κοπής.

Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε κάθετες φέτες περίπου 1 εκατοστού και μετά στα 3 οριζοντίως.

Παίρνουμε 2 κούπες ρόκα, την πλένουμε πολύ καλά και την ακουμπάμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει πετσέτα και από πάνω χαρτί κουζίνας.

Την τυλίγουμε και τη στεγνώνουμε καλά. Την κόβουμε με τα χέρια μας στα δύο ή στα τρία.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά μια κούπα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση.

Ετοιμάζουμε την παρμεζάνα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πάρουμε έτοιμα flakes που δεν χρειάζονται καμία προετοιμασία. Είναι μια αξιόλογη πρόταση.

Ο αμέσως επόμενος πιο δύσκολος τρόπος είναι να βγάλουμε φλούδες με τη βοήθεια του αποφλοιωτή που έχουμε για τις πατάτες. Θέλουμε περίπου μισή κούπα.

Αυτά τα βήματα μπορούν να γίνουν αρκετές ώρες πριν τη σερβίρουμε (εκτός από το κόψιμο στα ντοματίνια που γίνεται τελευταία στιγμή).

Ήρθε η ώρα να στήσουμε τη σαλάτα μας. Γεμίζουμε μέχρι τα ¾ τη σαλατιέρα μας με το iceberg.

Προσθέτουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια και στο τέλος την παρμεζάνα. Από πάνω ρίχνουμε μπόλικη κρέμα βαλσάμικου.

Προσοχή !!! Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι γιατί το τυρί είναι ήδη αρκετά αλμυρό. Ειδικά αν επιλέξουμε Grana Padano αντί για Parmigiana Reggiano.

 

 

Σερβίρουμε τη σαλάτα μας χωρίς να την ανακατέψουμε για ένα πιο απολαυστικό οπτικό αποτέλεσμα.

Πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version