Πικάντικη πατατοσαλάτα συνταγή από την Αναστασία μας

Πικάντικη πατατοσαλάτα συνταγή από την Αναστασία μας

Πικάντικη πατατοσαλάτα συνταγή από την Αναστασία μας.

Τώρα το καλοκαίρι θέλουμε φαγητά εύκολα και γρήγορα αλλά και που να μπορούμε να τα φάμε κρύα.

Επιπλέον αγαπάμε πολύ τις σαλάτες. Αυτή τη λογική έχει και η συνταγή που σας παρουσιάζω σήμερα.

Εύκολη και γρήγορη ιδανική για όσους αγαπούν τα πικάντικα φαγητά ακόμα και το καλοκαίρι. Βασικό της υλικό είναι το σπανάκι.

Αν σας αρέσει προλαβαίνετε ακόμα να βρείτε φρέσκο στην αγορά. Το μυστικό της είναι να μείνει το λιγότερο 3 ώρες στο ψυγείο.

Πάμε να τη δούμε αναλυτικά….

Υλικά : 6 μέτριες πατάτες, 3 φέτες μπέικον, 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι λευκό,

1 κουταλιά της σούπας από κάποια πολύ γλυκερή ή πιο πικάντικη σάλτσα (π.χ. barbeque sauce) αν τη θέλετε πιο γλυκιά μπορείτε

να αντικαταστήσετε τη μισή (ή και όλη) την ποσότητα με κέτσαπ αλλά και 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη,

2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο σπανάκι, 2 σφιχτά αυγά ψιλοκομμένα, ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,

½ φλιτζάνι του τσαγιού κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, αλάτι καθώς και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις στεγνώνουμε καλά και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο λάδι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 150C, ενώ τυλίγουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε το σπανάκι, το μπέικον ξεροψημένο, τα αυγά (αφού κρατήσουμε μερικά κομμάτια στην άκρη για το στόλισμα)

το ξερό αλλά και το χλωρό κρεμμύδι  (όλα ψιλοκομμένα).

Βάζουμε σε ένα σέικερ το ξίδι, το λάδι , τη μουστάρδα, την κέτσαπ ή τη σάλτσα, το σκόρδο λιωμένο καθώς και το αλατοπίπερο

και ανακινούμε δυνατά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε στη σαλάτα τη σος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στολίζουμε με τα αυγά που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Πικάντικη πατατοσαλάτα συνταγή από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version