5 με 11/2/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

5 με 11/2/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

5 με 11/2/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

Κυριακή σήμερα και ως συνήθως, πάμε να δούμε το μενού για τη νέα εβδομάδα που ξεκινάει αύριο.

Ξεκινάμε τη νέα εβδομάδα όπως κάθε Δευτέρα με ζυμαρικά και τρώμε χυλοπίτες σουφλέ, ενώ την Τρίτη φτιάχνουμε ψαρόσουπα με λαχανικά.

Για την Τετάρτη μια φάβα είναι η τέλεια επιλογή και μπορούμε να φτιάξουμε και σπιτικό ψωμί που ταιριάζει τέλεια αλλά και την Πέμπτη

θα φτιάξουμε γιουβαρλάκια που ειδικά αν έχει κρύο είναι ότι πρέπει.

Παρασκευή και ετοιμάζουμε σούπα τραχανά με φέτα και αν θέλουμε και μπέικον ενώ το Σάββατο ξεφεύγουμε λίγο από τα αβγά,

που συνήθως επιλέγουμε και κάνουμε κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο.

Την Κυριακή επιλέγουμε μια ακόμα σούπα αλλά μοσχαρόσουπα αυτή τη φορά.

Ένα υπέροχο Μπράουνι με ελαιόλαδο θα είναι το γλυκό μας αυτή την εβδομάδα, που μπορούμε να φάμε στο σπίτι αλλά και να πάρουμε μαζί μας στο γραφείο ή και τα παιδιά στο σχολείο.

Ας το θυμηθούμε…

Υλικά : 300 γρ. κουβερτούρα 50% με 55% κακάο, 160 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. ζάχαρη, 4 τεμ. αυγά, 120 γρ. αλεύρι, 120 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα, σαντιγί άγλυκη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά και τα ανακατεύουμε με τη σοκολάτα.

Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο τσέρκι ή μία φόρμα της αρεσκείας μας – αν θέλουμε το βάζουμε και απευθείας σε ατομικές φόρμες κέικ – ενώ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 25 με 30 λεπτά.

Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Εάν θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν σερβίρουμε.

TIP

Το μπράουνι πρέπει να είναι μαλακό και υγρό στο εσωτερικό του γι’ αυτό δεν το ψήνουμε πάρα πολύ ώρα.

5 με 11/2/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version