Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο η σημερινή συνταγή της Αναστασίας

Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο η σημερινή συνταγή της Αναστασίας

Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο η σημερινή συνταγή της Αναστασίας μας.

Μια πολύ ωραία συνταγή έχουμε σήμερα, μακαρόνια και συγκεκριμένα κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί. Μία πεντανόστιμη συνταγή

για ζυμαρικά κοχύλια με γέμιση από τυρί και κοτόπουλο που κλέβει την παράσταση.

Υλικά : 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 150 γρ. άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα,

1 κλωνάρι θυμάρι μόνο τα φύλλα, 1 κ. σ. πελτές ντομάτας, ¼ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα, 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια, 300 γρ. ανθότυρο

σε θερμοκρασία δωματίου λιωμένο με πιρούνι αλλά και 100 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι, 1 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος καθώς και ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το θυμάρι και την ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά.

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ανθότυρο, την φέτα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε ένα ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε σε ταψί 1 κ. σ. από τη σάλτσα κοτόπουλου.

Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Και καλή μας όρεξη !

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο η σημερινή συνταγή της Αναστασίας μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version