Σαλάτα με ρύζι μπασμάτι η συνταγή της Αναστασίας μας

Σαλάτα με ρύζι μπασμάτι η συνταγή της Αναστασίας μας

Σαλάτα με ρύζι μπασμάτι η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Εχθές είδαμε το ρύζι basmati και μάθαμε τον τέλειο τρόπο για να το βράσουμε. Σήμερα θα δούμε έναν υπέροχο τρόπο για να το αξιοποιήσουμε.

Αυτό που προτείνουμε είναι όταν μαγειρεύετε το συγκεκριμένο ρύζι σας συνοδευτικό για τα κρεατικά σας να βάζετε λίγο παραπάνω για να φτιάξετε

αυτή την υπέροχη σαλάτα. Η οποία μπορεί να σταθεί σε ένα γιορτινό τραπέζι ή ακόμα και σαν ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Υλικά : 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι μπασμάτι, 1 φέτα γραβιέρα για τοστ, 1 φέτα τοστ γαλοπούλα καπνιστή, 6 – 7 ντοματίνια, ½ φλιτζάνι καλαμπόκι,

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,

1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια πολύ καλά πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα, λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια σαλατιέρα ή ένα βαθύ πιάτο κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ρίχνουμε το καλαμπόκι, το τυρί και τη γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια,

τα μανιτάρια αλλά και το μπασμάτι. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τη μουστάρδα με το λάδι και τη μαγιονέζα και αναμιγνύουμε καλά.

Ρίχνουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Φυσικά μπορείτε να βάλετε και τα δικά σας υλικά, ανάλογα με το τι σας αρέσει αλλά και με το τί έχετε διαθέσιμος στο ψυγείο και το ντουλάπι σας.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει

πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με την καρδιά της.

Σαλάτα με ρύζι μπασμάτι η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version