Ψήνουμε ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο αντικολλητικό τηγάνι

Ψήνουμε ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο αντικολλητικό τηγάνι

Ψήνουμε ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο αντικολλητικό τηγάνι σήμερα με την Αναστασία.

Η σημερινή συνταγή είναι η τεχνική για υπερ-ζουμερό τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλο, σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο,

σε συνολικά 14 λεπτά! Αν ακολουθήσεις βήμα βήμα τη συνταγή αυτή θα έχεις μαλακό, νόστιμο κοτόπουλο ακόμα κι αν το αφήσεις στο ψυγείο

για να το πάρεις μαζί σου στο ταπεράκι της δουλειάς την επόμενη μέρα.

Τον σημαντικότερο ρόλο παίζει η πρώτη ύλη που έχεις στα χέρια σου. Με άλλα λόγια το ίδιο το κοτόπουλο είναι αυτό που θα κρίνει την επιτυχία

του πιάτου, ενώ είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις χοντρό θαλασσινό αλάτι για να δώσεις γεύση χωρίς να “αφυδατώσεις” το φιλέτο.

Το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό ακόμα κι όταν είναι κρύο στο ψυγείο. Ακόμα και την επόμενη.

Ταιριάζει ιδανικά με πράσινες σαλάτες, κινόα ή μέσα σε σάντουιτς.

Υλικά : 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος, 1 κ. τ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πιπέρι καθώς και χοντρό, θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι αλλά και το αλάτι και τους κάναμε μασάζ με το χέρι να απλωθούν καλά.

Προαιρετικά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και με τη βάση ενός ποτηριού τα “χτυπάμε” να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά από την κάτω πλευρά.

Έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη και το ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι

ενώ ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Στα μισά, δηλαδή στα 5 λεπτά, μπορούμε να το γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά. Ιδανικά η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει τους 72-75°C.

Προαιρετικά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Μέσα στο 10λεπτο αναμονής έχεις το χρόνο να φτιάξεις τη σαλάτα που θα το συνδυάσεις.

Αλλιώς μια πολύ ωραία χρήση για το ψητό φιλέτο κοτόπουλου είναι η σαλάτα του Καίσαρα, με την συνταγή μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

Ψήνουμε ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στο αντικολλητικό τηγάνι σήμερα με την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version