Γλασαρισμένα καρότα και πατάτες η συνταγή της Αναστασίας μας

Γλασαρισμένα καρότα και πατάτες η συνταγή της Αναστασίας μας

Γλασαρισμένα καρότα και πατάτες η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Πολύ ωραία γαρνιτούρα που μπορούμε να σερβίρουμε είτε και τα δύο μαζί, είτε ξεχωριστά.

Για τα καρότα

Υλικά : 500 γρ. καρότα μικρά καθαρισμένα και κομμένα στη μέση ή baby καρότα, 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 1/3 κ. γ. κάρυ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι,

χυμό από 1μικρό πορτοκάλι, 1 κ. γ. μέλι, 1 κ. γ. ξύδι βαλσαμικό σιρόπι, αλάτι, πιπέρι, 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι, 2 κ. σ. βούτυρο σε κομματάκια

Εκτέλεση

Παίρνουμε την λαμαρίνα του φούρνου, στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί απλώνουμε τα καρότα το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα μπολ βάζουμε

το ελαιόλαδο, το κάρυ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, μέλι, βαλσαμικό σιρόπι, αλάτι και πιπέρι. Με το πιρούνι τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε

τα καρότα με τα 2/3 της βινεγκρέτ. Αφαιρούμε τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι και τα σκορπάμε παντού μαζί με τα κομμάτια από βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 35 λεπτά. Στα μισά της ώρα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Θα πρέπει να είναι τρυφερά και ελαφρώς τραγανά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο

και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Ενώ για τις πατάτες

Υλικά : 15 μικρές πατάτες φούρνου (αν δεν βρούμε παίρνουμε μεγαλύτερες και τις κόβουμε σε σχήμα αυγού), 5 κόφτες κουταλιές βούτυρο,

2 κουταλιές ξύδι, 1ποτηρι του κρασιού λευκό κρασί ζεστό, 1 γρ κρόκο Κοζάνης, αλάτι και φρέσκο πιπέρι, 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις πατάτες και το βούτυρο και ανάβουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν από όλες τις πλευρές.

Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει το βούτυρο, σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις εξατμιστεί το ξύδι βάζουμε το κρασί, το σαφράν και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν και μετά από λίγο

ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες και την ποσότητα της σάλτσας που έχει απομείνει. Αν έχει σωθεί η σάλτσα χωρίς να έχουν βράσει οι πατάτες

τότε συμπληρώνουμε λίγο ζεστό κρασί. Όταν δούμε ότι έχει δέσει η σάλτσα και έχουν μαλακώσει εντελώς οι πατάτες ρίχνουμε τη ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε

για 1-2 λεπτά για να γλασαριστούν μα και να μελώσουν οι πατάτες. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρουμε.

Γλασαρισμένα καρότα και πατάτες η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version