26/2 με 3/3/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

26/2 με 3/3/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

26/2 με 3/3/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

Κυριακή σήμερα, Τελώνου και Φαρισαίου και αρχή Τριωδίου, ενώ όπως έχουμε καθιερώσει θα δούμε ένα ολοκληρωμένο μενού για το κυρίως φαγητό της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως σας λέω πάντα, είναι κάτι που και εγώ το συνηθίζω στην οικογένεια μου. Αμέσως μετά από το Κυριακάτικο πρωινό όλοι μαζί, συμφωνούμε

για το τι θα φάμε μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Αυτό με εξυπηρετεί πολύ καθώς ξέρω τι υλικά θα χρειαστώ όλη την εβδομάδα για το φαγητό

και έτσι μπορώ τη Δευτέρα το πρωί να πάω να ψωνίσω και να αποφύγω τις καθημερινές επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ.

Αν πάλι η Δευτέρα δεν βολεύει για ψώνια, μπορείτε εσείς να ετοιμάζετε το μενού σας όποια μέρα σας βολεύει,

ώστε να ταιριάξετε και την ημέρα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Ξεκινάμε τη νέα εβδομάδα όπως κάθε Δευτέρα με μια υπέροχη γαριδομακαρονάδα ή την ασπρόμαυρη μακαρονάδα με μόλις 4 υλικά και την Τρίτη φτιάχνουμε ψάρι αλά Σπετσιώτα.

Για την Τετάρτη το μενού έχει γίγαντες με λουκάνικα στον φούρνο, ενώ την Πέμπτη θα φτιάξουμε συκώτι ριγανάτο με ρύζι πιλάφι.

Παρασκευή και θα υποδεχτούμε τον Μάρτιο με αρακά με αγκινάρες, ενώ το Σάββατο θα κάνουμε αβγά με σάλτσα ντομάτας.

Την Κυριακή για το μεσημεριανό μας επιλέγουμε ρολά μελιτζάνας με μοσχάρι.

Αυτή την εβδομάδα, φτιάχνουμε σπιτικές μπάρες για το κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο.

Υλικά : 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο, ½ φλιτζάνι μέλι, ½ φλιτζάνι βούτυρο, 2 φλιτζάνια βρώμη, 1 ¼ φλιτζάνια κομματάκια μαύρης σοκολάτας,

αλλά και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Λιώνουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι και το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας τακτικά γιατί μπορεί εύκολα να καεί.

Το βγάζουμε από το μάτι μόλις λιώσουν όλα και βάζουμε τη βρώμη, τη σοκολάτα καθώς και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το απλώνουμε με ένα πλάστη και το αφήνουμε να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.

Μόλις δέσει το κόβουμε σε κομμάτια και το διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο ή ακόμα και στην κατάψυξη.

Καλές Απόκριες !!!

26/2 με 3/3/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version