15 με 21/1/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

15 με 21/1/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

15 με 21/1/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

Κυριακούλα σήμερα και όπως κάθε εβδομάδα, θα δούμε το μενού της εβδομάδας για να φεύγει μια καθημερινή έννοια από πάνω μας.

Ξεκινάμε την Δευτέρα με χυλοπίτες σουφλέ, όπως τις μάθαμε στην συνταγή μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο), ενώ για την Τρίτη

θα φτιάξουμε ψαροκροκέτες που αρέσουν σε μικρούς αλλά και μεγάλους.

Για την Τετάρτη φτιάχνουμε πρασόρυζο και για την Πέμπτη κοτόπουλο με γιαούρτι.

Την Παρασκευή θα φάμε τους αγαπημένους μας γίγαντες και το Σάββατο σπιτικά σουβλάκια ενώ την Κυριακή θα φτιάξουμε ένα ωραιότατο παστίτσιο

(μπορούμε να υπολογίσουμε να πάρουν και τα παιδιά στο σχολείο την επόμενη).

Το σνακ της εβδομάδας μας θα είναι πίτα λαχανικών, με την συνταγή που θα δούμε αμέσως…

Υλικά : 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες, 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου), 1 κρεμμύδι µεγάλο, σε φέτες, 5-6 κρεµµυδάκια φρέσκα,

µαζί µε λίγο από το πράσινο µέρος τους, ψιλοκομμένα, 1 µαραθόριζα, σε φετούλες, 2 πιπεριές κόκκινες, σε λωρίδες, 1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες

1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες, 1 µατσάκι µυρώνια ψιλοκοµµένα, 1 µατσάκι καυκαλήθρες ψιλοκοµµένες, 1 φλιτζάνι κρασί

1 φλιτζάνι τραχανά λαχανικών νηστίσιµο ή πλιγούρι, 2-3 κουτ. σούπας σουσάµι, αλάτι, πιπέρι ψιλοκοµµένο

Εκτέλεση

Αφού πλύνετε, καθαρίσετε και κόψετε τα λαχανικά, βάζετε σε µια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα µισό φλιτζάνι ελαιόλαδο να κάψει.

Ρίχνετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και το κρεµµύδι και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.Προσθέτετε τη µαραθόριζα και τις πιπεριές

ενώ συνεχίζετε το σοτάρισµα µέχρι να µαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.

Σβήνετε µε το κρασί και µετά από λίγο προσθέτετε τον τραχανά ή το πλιγούρι. Ρίχνετε και λίγο νεράκι επιπλέον.

Όταν η γέµιση στεγνώσει από τα υγρά, καθώς ο τραχανάς ή το πλιγούρι θα τα απορροφήσουν, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέτετε τα ψιλοκοµµένα µυρώνια και τις καυκαλήθρες και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεµα.

Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε πάνω του το πρώτο φύλλο κρούστας για πίτες καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του.

Στρώνετε τα υπόλοιπα µισά φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα µε πινέλο. Απλώνετε το µίγµα της γέµισης πάνω από τα στρωµένα φύλλα

και φέρνετε από πάνω όσα εξέχουν από το ταψί. Σκεπάζετε την πίτα µε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα

και σουρώνοντάς τα ελαφρά για να µην εξέχουν από το ταψί. Χαράζετε την πίτα σε κοµµάτια, τη ραντίζετε µε κρύο νεράκι, την πασπαλίζετε

µε το σουσάµι και την ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου ή µέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.

15 με 21/1/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version