Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο Air Fryer η συνταγή μας για σήμερα

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο Air Fryer η συνταγή μας για σήμερα

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο Air Fryer η συνταγή μας για σήμερα.

Η πίτα αυτή φτιάχνεται σε όλη την Ελλάδα με μικρές παραλλαγές και με διάφορες ονομασίες, όπως Αλευρόπιτα, Καθαρόπιτα, Ζυμαρόπιτα, Τεμπελόπιτα, Κασόπιτα κ.α.

Με τα πιο απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο, θα έχετε μια πεντανόστιμη πίτα με τυρί, για πρωϊνό, snack ή ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι ή το βράδυ.

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε με ελάχιστα συστατικά. Το μυστικό της επιτυχίας της, φυσικά,

είναι η χρήση ποιοτικών υλικών όπως η φέτα και τα αυγά αλλά βέβαια και το μαγείρεμα στο air fryer. Αν σας αρέσει η τυρόπιτα,

αλλά δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε φύλλο, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς!

Αναμείξτε το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα απλό ζυμάρι. Μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά, όπως η φέτα και το αυγό,

και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε την πίτα στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Το αποτέλεσμα είναι μια πεντανόστιμη τυρόπιτα, ζουμερή και αρωματική.

Υλικά : 100 γρ. αλεύρι γ. ο. χ., 100 γρ. νερό, 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ½ αυγό (χτυπημένο), 80 γρ. φέτα, 1 κ. γ. ψιλοκομμένο δυόσμο, ιδανικά φρέσκο αλλά και λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, τον δυόσμο αλλά και το πιπέρι και ανακατεύουμε, ενώ σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και στη συνέχεια το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πάλι καλά.

Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα που την έχουμε χοντροτρίψει με τα χέρια μας, όσο μεγαλύτερα κομμάτια τόσο πιο ωραία θα είναι η πίτα μας όταν τα πετυχαίνουμε στο δάγκωμα, και ανακατεύουμε για πολύ λίγο να πάει παντού.

Αλείφουμε ή ψεκάζουμε μια φόρμα 19 εκατοστών με ελαιόλαδο, και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Βάζουμε στο καλάθι του air fryer και ψήνουμε στους 180 °C για 15 λεπτά.

Στα 15 λεπτά βγάζουμε την πίτα μας, την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Στα 5 λεπτά βγάζουμε και πάλι την πίτα μας τη γυρίζουμε και πάλι αυξάνουμε τους βαθμούς στους 200 °C και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.

Βγάζουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και να συνεχίσει να ψήνεται για να έρθει στο τέλειο αποτέλεσμα.

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο Air Fryer η συνταγή μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version