Τσιζκέικ με ανθότυρο και περγαμόντο η συνταγή μας για σήμερα

Τσιζκέικ με ανθότυρο και περγαμόντο η συνταγή μας για σήμερα

Τσιζκέικ με ανθότυρο και περγαμόντο η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Ένα αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων είναι το τσιζκέικ. Ενώ όλοι το ξέρουμε με τυρί κρέμα υπάρχει μια εξίσου νόστιμη συνταγή με ανθότυρο.

Συνδυάζοντας το με το αγαπημένο μας γλυκό περγαμόντο έχουμε μια εξαιρετική ιδέα με βάση Ελληνικές γεύσεις. Επίσης αν χρησιμοποιήσουμε

φυσικό υποκατάστατο ανθότυρου τότε έχουμε ένα υπέροχο γλυκό χωρίς λακτόζη, ιδανικό για όσους την αποφεύγουν. Πάμε να το φτιάξουμε…

Υλικά : 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα), 125 γρ. μαργαρίνη λιωμένη, ξύσμα από 2 περγαμόντο, 750 γρ. ανθότυρο κρέμα,

3 αυγά, 1 φλ. ζάχαρη, 4 κ. σ. χυμό λεμονιού, 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα, γλυκό του κουταλιού περγαμόντο (κλικ στον σύνδεσμο για την δική μας συνταγή). Ξεχωρίζει για την υπόπικρη γεύση του και το ξεχωριστό άρωμά του.

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα περγαμόντο και την λιωμένη μαργαρίνη.

Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.

Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.

Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.

Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.

Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.

Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό περγαμόντο.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Τσιζκέικ με ανθότυρο και περγαμόντο η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version