Τούρτα τριπλής σοκολάτας η συνταγή μας για σήμερα

Τούρτα τριπλής σοκολάτας η συνταγή μας για σήμερα

Τούρτα τριπλής σοκολάτας η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία μας.

Το Σαββατοκύριακο αυτό είναι γιορτινό. Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει τα Άγια Θεοφάνια, ενώ αύριο τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή.

Και εμείς έχουμε αύριο και οι δύο μας γιορτή στα σπιτικά μας. Η Μαριλένα μας γιορτάζει το στεφάνι της γιατί ως γνωστόν σπίτι δίχως Γιάννη προκοπή δεν κάνει

αλλά και εγώ (Αναστασία) που μπορεί να μην έχω Γιάννη μέσα στο σπίτι μου αλλά είχα επιλέξει την ημέρα αυτή για να παντρευτώ

και αισίως κλείνουμε 18 χρόνια έγγαμου βίου με τον άντρα μου.

Όπως καταλαβαίνετε μια τέτοια ημέρα η συνταγή μας δεν θα μπορούσε παρά να είναι γιορτινή. Και τι πιο εορταστικό από μια τούρτα; Αλλά όχι οποιαδήποτε τούρτα. ,

Αυτή με τρεις διαφορετικές σοκολάτες από τον Άκη Πετρετζίκη. Μπορεί να ακούγεται λίγο μπελαλίδικη αλλά δεν είναι, μιας και στην ουσία το ίδιο μείγμα εμπλουτίζεται

με διαφορετικό τύπο σοκολάτας. Το μόνο που χρειάζεται είναι διαφορετικά σκεύη. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε να ψήσετε τα παντεσπάνι

σε ταψάκια μιας χρήσης που μετά θα πετάξετε ενώ θα γλιτώσετε το πλύσιμο.

Πάμε να τη δούμε αναλυτικά…

Υλικά για τα παντεσπάνια : 350 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα για το άλειμμα των σκευών, 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

μα και έξτρα για το πασπάλισμα των σκευών, 1 κ. γ. κακάο, για το πασπάλισμα της φόρμας, 100 γρ. κουβερτούρα, 100 γρ. κουβερτούρα λευκή,

100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, 7 αυγά, μέτρια, 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ, 125 γρ. γάλα πλήρες

Για τη βουτυρόκρεμα : 85 γρ. κουβερτούρα, 85 γρ. κουβερτούρα λευκή, 85 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, 400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου,

καθώς και 800 γρ. άχνη ζάχαρη, 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Ενώ για το σερβίρισμα : 30 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη, 30 γρ. κουβερτούρα λευκή, τριμμένη αλλά και 30 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τριμμένη

Τούρτα τριπλής σοκολάτας η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία μας…

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο από τρεις στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 23 εκ.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι τις δύο φόρμες ενώ αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο την τρίτη φόρμα.

Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ τις κουβερτούρες, τις λιώνουμε σε μπεν μαρί, και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στη μεσαία και ρίχνουμε ένα- ένα τα αβγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα των στερεών αλλά και το γάλα στο μίξερ ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολ. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο πρώτο μπολ, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα στο δεύτερο και τη λιωμένη κουβερτούρα

γάλακτος στο τρίτο μπολ. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να πάρουμε τρία ομοιόμορφα μείγματα.

Αδειάζουμε το μείγμα της κλασικής κουβερτούρας στη φόρμα που έχουμε πασπαλίσει με το κακάο καθώς και τα άλλα δύο μείγματα στις άλλες δύο φόρμες.

Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.

Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Για τη βουτυρόκρεμα, βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ τις κουβερτούρες.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ενώ βάζουμε κάθε μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 40-50 δευτερόλεπτα στα 800 Watt μέχρι να λιώσουν

οι κουβερτούρες. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη

για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με την άχνη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη βουτυρόκρεμα.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και μοιράζουμε τη βουτυρόκρεμα σε τρία μπολ.

Αδειάζουμε σε κάθε μπολ ένα είδος λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να πάρουμε τρία διαφορετικά χρώματα

βουτυρόκρεμας – μία λευκή, μία ελαφρώς καφέ μα και μία σκούρα καφέ. Και φυσικά, για τη σύνθεση, τοποθετούμε σε έναν δίσκο το πιο σκουρόχρωμο

παντεσπάνι και στην επιφάνειά του απλώνουμε τη σκούρα καφέ βουτυρόκρεμα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του.

Τοποθετούμε ακριβώς από πάνω το ανοιχτό καφέ παντεσπάνι και απλώνουμε την ελαφρώς καφέ βουτυρόκρεμα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά του.

Καλύπτουμε με το πιο λευκό παντεσπάνι και απλώνουμε στην επιφάνεια και στα τοιχώματά του τη λευκή βουτυρόκρεμα.

Διακοσμούμε την τούρτα με τις τριμμένες κουβερτούρες και σερβίρουμε.

Χρόνια πολλά !

Τούρτα τριπλής σοκολάτας η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version