Τούρτα σοκολάτας εύκολη και νηστίσιμη η συνταγή της Αναστασίας

Τούρτα σοκολάτας εύκολη και νηστίσιμη η συνταγή της Αναστασίας

Τούρτα σοκολάτας εύκολη και νηστίσιμη η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Διπλή γιορτή σήμερα μιας και η πατρίδα μας γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 και η εκκλησία μας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Φυσικά μια τέτοια ημέρα η συνταγή μας δεν θα μπορούσε παρά να είναι γιορτινή, νηστίσιμη αλλά και με υλικά που τις περισσότερες φορές υπάρχουν στα σπίτια μας.

Πάμε να τη φτιάξουμε;

Υλικά για τη βάση : 250 γρ μπισκότα τύπου Digestive (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε απλά τριμμένη φρυγανιά), 125 γρ μαργαρίνη

Ενώ για την κρέμα : 1 λίτρο νερό ή φυτικό γάλα, 200 γρ. ζάχαρη, 40 γρ. κακάο , 100 γρ. κορν φλάουρ

Μα και για το γαρνίρισμα : 500 ml φυτική κρέμα για σαντιγί, 1 κ. σ. κακάο, 100 γρ κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τη βάση.

Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και χτυπάμε τα υλικά να βραχούν καλά τα μπισκότα και να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 ή 22 εκ. στρώνουμε το μίγμα μπισκότου.

Πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού ή με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση, να γίνει συμπαγής αλλά και να μην έχει κενά. Ισιώνουμε την επιφάνειά του μπισκότου με το κουτάλι.

Παγώνουμε την βάση μπισκότου στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. Εναλλακτικά για πιο τραγανή βάση, ψήνουμε την βάση μπισκότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10΄ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Φτιάχνουμε την κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό ή το φυτικό γάλα την ζάχαρη και το κακάο με το κορν φλάουρ, που πριν έχουμε κοσκινίσει.

Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.

Αμέσως μετά την αδειάζουμε μέσα στη φόρμα μας, πάνω από τη βάση του μπισκότου. Καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπά στην κρέμα έτσι ώστε όσο κρυώνει να μην κάνει πέτσα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Τέλος χτυπάμε σε κρύο μπολ την κρέμα με το κακάο για να γίνει σοκολατένια σαντιγί.

Απλώνουμε με κορνέ την σαντιγί πάνω στην τούρτα και γαρνίρουμε με κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη της ντομάτας.

Χρόνια πολλά !!!

Τούρτα σοκολάτας εύκολη και νηστίσιμη η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version