Σαλάτα με κολοκυθάκια άκρως καλοκαιρινή

Σαλάτα με κολοκυθάκια άκρως καλοκαιρινή

Σαλάτα με κολοκυθάκια άκρως καλοκαιρινή.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές η Αναστασία μας εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα

το καλοκαίρι να είναι μια περίοδος που για εκείνη υπάρχει μεγάλος φόρτος.

Έτσι για κάποιο διάστημα δεν μπορεί να… πειραματιστεί στην κουζίνα της και να μας δώσει νέες, δικές της συνταγές,

όμως θα μας προτείνει συνταγές από πηγές που έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη της, από όπου έχει δοκιμάσει πολλές συνταγές η ίδια

ενώ μας τις συστήνει ανεπιφύλακτα. Άλλωστε όσες ώρες κι αν εργάζεται, πάντα πρέπει να υπάρχει μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι της !

Φυσικά για τις συνταγές αυτές θα αναφέρουμε πάντα την πηγή και όταν με το καλό η Αναστασία επιστρέψει, μας υπόσχεται νέες, ψαγμένες ιδέες !!!

Απόψε η συνταγή μας είναι από το αγαπημένο site paxxi.gr.

Καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια, φέτα, dressing και τραγανή υφή από ξηρό καρπό και κεχρί.

Μια τόσο διαφορετική αλλά νόστιμη και χορταστική σαλάτα που πάει με όλα, πάει και μόνη της!

Τους ζεστούς μήνες που τα κολοκυθάκια είναι τρυφερά και μαλακά είναι η ιδανική περίοδος για να τη φτιάξουμε.

Υλικά : 6 κολοκυθάκια κομμένα μισοφέγγαρα, 1 κ. γ. ελαιόλαδο, 80 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα, 3 Κ. Σ. κεχρί ή κινόα ή πλιγούρι,

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 χούφτα λιαστές ντομάτες κομμένες λωρίδες,

60 γρ. φέτα θρυμματισμένη, 1 κ. γ. αλάτι, 2 Κ. Σ. ελαιόλαδο, 1 κ. γ. ξύδι

Εκτέλεση

Κόβω τα κολοκυθάκια πρώτα κατά μήκος και έπειτα στη μέση, σε ροδέλες, μισοφέγγαρα.

Τα απλώνω πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, σε ένα επίπεδο, τα ραντίζω με 1 κγ ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο,

στις αντιστάσεις, στους 200°C για 30 λεπτά (να είναι τραγανά). Βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Ζεσταίνω σε μέτρια ένταση το αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζω τα αμύγδαλα μαζί με το κεχρί.

Ανακατεύω και μόλις αρχίσουν αν μυρίζουν και να σκουραίνει το χρώμα τους, τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα ψημένα κολοκυθάκια, τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, 1 κγ αλάτι, 2 ΚΣ ελαιόλαδο, 1 κγ ξύδι και τα ανακατεύω καλά.

Τέλος προσθέτω το μείγμα του τηγανιού (αμύγδαλα και κεχρί) μαζί με τη φέτα και σερβίρω.

ΤΙΠ:

Αν την θέλουμε πιο χορταστική για να αντικαταστήσει ένα γεύμα, θα χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη ποσότητα κεχρί.

Στην περίπτωση αυτή θα το μουλιάσουμε σε βραστό νερό για 10-15 λεπτά για να φουσκώσει και να μαλακώσει.

Σαλάτα με κολοκυθάκια άκρως καλοκαιρινή.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version