Ρυζοσαλάτα με ντομάτες και ελιές η συνταγή της Αναστασίας μας

Ρυζοσαλάτα με ντομάτες και ελιές η συνταγή της Αναστασίας μας

Ρυζοσαλάτα με ντομάτες και ελιές η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Μια νοστιμότατη ρυζοσαλάτα που τρώγεται κρύα και είναι φοβερή.

Ας την φτιάξουμε…

Υλικά : 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο, 16 μικροσκοπικά ντοματίνια, κομμένα στα δύο, 10 – 12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα,

½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη, 6 πράσινες ελιές Χαλκιδικής, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες, 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ψιλά καρέ,

1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε ψιλά καρέ, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 80 ml ελαιόλαδο

Για το βράσιμο του ρυζιού : 1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, ολόκληρο, 1 δαφνόφυλλο, 2 κλωνάρια μαϊντανού, ολόκληρα, αλάτι

Εκτέλεση

Για την ρυζοσαλάτα ξεκινάμε και βράζουμε το ρύζι σε 5½ φλιτζ. τσαγιού νερό με το δαφνόφυλλο, το καρότο και τα κλωνάρια μαϊντανού.

Μόλις πιει τα υγρά του και γίνει (σε περίπου 18-20 λεπτά), το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το ρύζι κρυώσει, προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με παξιμάδια σταρένια και λίγη φέτα.

Μυστικά

Το καρότο που χρησιμοποιήσαμε για το βράσιμο του ρυζιού, μπορούμε να το κόψουμε σε μικροσκοπικά κυβάκια και να το βάλουμε κι αυτό μέσα στη σαλάτα.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα

εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν

να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Ρυζοσαλάτα με ντομάτες και ελιές η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version