Πανακότα με μαστίχα σε ποτήρι, συνταγή από την Αναστασία

Πανακότα με μαστίχα σε ποτήρι, συνταγή από την Αναστασία

Πανακότα με μαστίχα σε ποτήρι, συνταγή από την Αναστασία.

Συνεχίζοντας τις προτάσεις για το Πασχαλινό τραπέζι, σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε πανακότα.

Έχω παρατηρήσει ότι αυτό που θέλουμε για να κλείσει το φαγοπότι μας είναι κάτι ελαφρύ και φρέσκο που θα δροσίσει το ήδη πάρα γεμισμένο στομάχι μας.

Ένα τέτοιο γλυκάκι είναι η πανακότα.

Ελαφριά, αέρινη αλλά και πολύ εμφανίσιμα.

Ειδικά αν τη βάλουμε σε ποτήρια και τη στολίσουμε με κόκκινα φρούτα.

Επειδή αγαπώ πολύ τη μαστίχα, δοκίμασα να αντικαταστήσω τη βανίλια με μαστίχα.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και άρεσε σε όσους τη δοκίμασαν.

Υλικά για 8 ποτήρια

1200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

130 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου

4 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με τη μαστίχα για να γίνει σκόνη.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε.

Όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στύβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ποτήρια, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

Λίγο πριν σερβίρουμε στολίζουμε με κάποιο σιρόπι ή μαρμελάδα και φρούτα εποχής.

 

 

Όπως θα ξέρετε ήδη, όσοι παρακολουθείτε τακτικά το site μας, η Αναστασία μας είναι η ψυχή στην κατηγορία Συνταγές !

Εκεί μας δίνει συνταγές, ιδέες, συμβουλές και μοιράζεται μαζί μας τα… μυστικά της κουζίνας της !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας.

Από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική και μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Πανακότα με μαστίχα σε ποτήρι, συνταγή από την Αναστασία.

Δείτε περισσότερες συνταγές, ιδέες και προτάσεις από την Αναστασία μας, στην κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!