Ψαρονέφρι α λα κρεμ με πιπεριές και μανιτάρια

Ψαρονέφρι α λα κρεμ με πιπεριές και μανιτάρια

Ψαρονέφρι α λα κρεμ με πιπεριές και μανιτάρια η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία.

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ψαρονέφρι με πιπεριές, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος αλλά και μουστάρδα με την βελούδινη κρέμα του να είναι καλύτερη και από εστιατορίου.

Με λίγα λόγια, ψαρονέφρι αλά κρεμ, που το χρυσοπληρώνουμε στις ταβέρνες και στα εστιατόρια, αλλά είναι πιο εύκολο από ότι νομίζαμε.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι μπασμάτι (κλικ στον σύνδεσμο για συνταγή).

Υλικά : Ψαρονέφρι 2 τεμάχια, 1 κρεμμύδι, σκόρδο 2 σκελίδες, ½ πράσινη αλλά και ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε πελτές λωρίδες,

μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας, κρέμα γάλακτος 150 ml, μανιτάρια 20 λευκά, κρασί 50 ml λευκό, ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας,

βούτυρο 30 γραμμάρια, αλάτι μα και πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ενώ παίρνουμε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε

μέσα το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι, να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

Στην συνέχεια βγάζουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο δίπλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο μα και τις πιπεριές για 2 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε κι αυτά για 5 λεπτά.

Βάζουμε και πάλι το ψαρονέφρι στο τηγάνι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ,

ενώ σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μουστάρδα με λίγο από τον ζωμό του τηγανιού. Βάζουμε το μείγμα με την μουστάρδα στο τηγάνι.

Αφού το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε αν περιόδους μέχρι να δέσει

η σάλτσα και τελειώνουμε με βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά τις συνταγές της,

τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Ψαρονέφρι α λα κρεμ με πιπεριές και μανιτάρια η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!