Λαζαράκια με ταχίνι η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία

Λαζαράκια με ταχίνι η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία

Λαζαράκια με ταχίνι η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

Την παρακάτω συνταγή βρήκα στο ola-nistisima.gr και μου άρεσε πολύ ως ιδέα, είπα να τα δοκιμάσω ενώ τώρα τα προτείνω και σε εσάς.

Δεν έκανα καμία αλλαγή. Οπότε, πάμε να τα φτιάξουμε ;

Υλικά για δέκα μερίδες : Περίπου 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια, 2 συσκευασίες νωπή μαγιά, 3 κ. σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

αλλά και 1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική, 3 κούπες νερό, 1 κ. γλ. ταχίνι, 4 – 5 κόκκοι μαστίχας, μαχλέπι, κανέλα, γαρύφαλλο

ενώ αν θέλουμε, για την διακόσμηση ολόκληρα γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη νωπή μαγιά με δύο κουταλιές αλεύρι. Με τα χέρια μας τρίβουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα ενοποιούμε.

Βάζουμε τη μία κούπα νερό και με έναν αυγοδάρτη προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν πηκτό χυλό, ενώ σκεπάζουμε τη λεκάνη

με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Μόλις δούμε στην επιφάνεια μικρές φουσκαλίτσες είναι έτοιμο για χρήση.

Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την άλλη κούπα νερό με το ταχίνι και τα αφήνουμε να βράσουν.

Αφού τα ενοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό ενώ το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο multi κονιορτοποιούμε τη μαστίχα με την κρυσταλλική ζάχαρη, ενώ βάζουμε στο χυλό τη μαύρη ζάχαρη, τα μπαχαρικά μα και το επιπλέον νερό.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο, ενώ ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη.

Πλάθουμε τα λαζαράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Λαζαράκια με ταχίνι η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!