Νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα και πορτοκάλι η συνταγή μας

Νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα και πορτοκάλι η συνταγή μας

Νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα και πορτοκάλι η συνταγή μας για σήμερα, από την Αναστασία.

Υπέροχα μπισκοτάκια με πορτοκάλι αλλά και σοκολάτα, για τις… λιγούρες της ημέρας, για το πρωινό μας ή τον απογευματινό καφέ

αλλά και για να τα πάρουμε μαζί, στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο.

Υλικά : ½ συσκευασία μαργαρίνη (1 συσκευασία = 225 γρ.), ½ κούπα σπορέλαιο, ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού αλλά και ξύσμα

από μισό πορτοκάλι, 2 κ. σ. λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι, 1 κούπα ζάχαρη, 1 ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ, 3 κ. σ. κακάο,

½ κούπα τριμμένα καρύδια, περίπου 500 – 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μισή περίπου συσκευασία κουβερτούρα για την επικάλυψη

μα και ½ κ. γλ. μαργαρίνη ή σπορέλαιο για το λιώσιμο της κουβερτούρας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε την μαργαρίνη με το σπορέλαιο, την ζάχαρη καθώς και το λικέρ ή το μπράντι

για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Διαλύουμε το μπείκιν πάουντερ στο χυμό του πορτοκαλιού και το προσθέτουμε αμέσως στο προηγούμενο μείγμα.

Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τα τριμμένα καρύδια.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη,

με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.

Πλάθουμε τα μπισκότα στρόγγυλα σε μεγέθους καρυδιού.

Με τη βοήθεια του πίσω μέρους μιας ξύλινης κουτάλας ή με το δάκτυλό μας ανοίγουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο τους

όπου θα βάλουμε τη σοκολατένια επικάλυψη.

Τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου μισή ώρα (προσαρμόζουμε τη

θερμοκρασία και το χρόνο στο φούρνο μας).

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ λιώνουμε την κουβερτούρα (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων) μαζί με το λάδι ή την μαργαρίνη.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με σοκολάτα την λακκουβίτσα που είχαμε σχηματίσει στην επιφάνεια των μπισκότων.

Αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν, χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το άλλο.

Διατηρούμε τα μπισκότα σε αεροστεγές κουτί.

Νηστίσιμα μπισκότα με σοκολάτα και πορτοκάλι η συνταγή μας για σήμερα, από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!