Ψητές μπανάνες με σοκολάτα και λικέρ η συνταγή μας για σήμερα

Ψητές μπανάνες με σοκολάτα και λικέρ η συνταγή μας για σήμερα

Ψητές μπανάνες με σοκολάτα και λικέρ η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Το σημερινό γλυκό είναι από εκείνα τα εύκολα και γρήγορα με υλικά που υπάρχουν σχεδόν πάντα στο σπίτι μας. Ιδανικό για τις λιγούρες μας

αλλά και για όταν έχουμε ξαφνικά επισκέπτες στο σπίτι. Το βρήκα στο βιβλίο του Ηλία Μαμαλάκη “Μαγειρικόν” των εκδόσεων Τροχαλία και είναι υπέροχο.

Πάμε να το φτιάξουμε.

Υλικά για 4 μερίδες : 4 μπανάνες όχι πολύ γινωμένες, 4 κ. γ. βούτυρο, 2 σφηνάκια λικέρ κανέλας ή καφέ ή οποίο άλλο έχετε, ενώ αν δεν έχετε λικέρ

μπορείτε να βάλετε μπράντι, 4 κ. γ. καρύδια χοντροκομμένα, 100 γρ σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη

αλλά και 200 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί

Εκτέλεση

Χαράζουμε τις μπανάνες κατά μήκος και ξεκολλάμε τη σάρκα από τη φλούδα. Βάζουμε ανάμεσα από ένα κουταλάκι βούτυρο.

Περιχύνουμε την κάθε μπανάνα με μισό σφηνάκι λικέρ, πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα και από πάνω με τα καρύδια. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς

για 15 με 20 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί. Μόλις βγουν οι μπανάνες από το φούρνο τις γαρνίρουμε

με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με λίγη κουβερτούρα τριμμένη. Σερβίρουμε όπως είναι με τη φλούδα.

Καλή απόλαυση!!!

Αν θέλετε να έχετε σπιτικά λικέρ, για περιπτώσεις σαν αυτή τη συνταγή ή και γενικότερα… μπορείτε να βρείτε συνταγή για λικέρ κανέλα εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Ψητές μπανάνες με σοκολάτα και λικέρ η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!