Λικέρ Κανέλας η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία

Λικέρ Κανέλας η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία

Λικέρ Κανέλας η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

Μιας και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του μήνα τι θα λέγατε να τον αποχαιρετήσουμε όπως ξεκίνησε ;

Δηλαδή με ένα αγαπημένο λικέρ. Επέλεξα την κανέλα που είναι το αγαπημένο μου μπαχαρικό. Γλυκιά όταν μπαίνει με μέτρο,

γίνεται πικρή όταν το παρακάνουμε. Πάμε να το φτιάξουμε.

Προτιμώ να φτιάχνω το λικέρ αυτό, όπως και όλες τις άλλες συνταγές μου, με κανέλα Κεϋλάνης. Παρόλο που το άρωμα της

δεν είναι τόσο έντονο όσο της Κασίας, ωστόσο η Κεϋλάνης υπερτερεί σε φαρμακευτικές ιδιότητες και ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που βάζω 6 sticks στο λικέρ μου. Αν βάλετε Κασία πρέπει να βάλετε λιγότερη για να μην σας γίνει πικρό το λικέρ.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να τις ξεχωρίσετε είναι να τις κοιτάξετε από πάνω. Η κανέλα Κεϋλάνης αποτελείται από πολλά

και λεπτά στρώματα και είναι πιο ανοιχτόχρωμη, ενώ η Κασία είναι μόνο ένα αλλά πολύ πιο παχύ ξύλο και έχει αισθητά πιο σκούρο χρώμα.

Αυτό το λικέρ θα το λατρέψετε για την υπέροχη γεύση του.

Υλικά : 1,5 λίτρο περίπου, 1 λίτρο νερό, 800 γρ. ζάχαρη, 1 μπουκάλι βότκα, 6 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης, 2 κ. σ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τις κανέλες και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός θα τα αφήσετε για 5 λεπτά.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στραγγίζουμε το σιρόπι ώστε να φύγει όλη η σκόνη της κανέλας.

Τέλος ρίχνουμε τη βότκα και είναι έτοιμο να το πιούμε. Τόσο απλά!

Το βάζουμε σε καράφες και αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα ένα ξύλο κανέλας.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει

καθημερινά τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας

ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Λικέρ Κανέλας η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!