Ντόνατς φούρνου η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία

Ντόνατς φούρνου η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία

Ντόνατς φούρνου η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

Αγαπημένο γλύκισμα τα ντόνατς ενώ όπως ήδη ξέρετε, προτιμώ ότι φτιάχνω μα και ότι σας προτείνω να είναι κάπως πιο υγιεινό…

Έτσι λοιπόν και αυτά τα υπέροχα donuts που αντί για τηγάνι, τα κάνουμε στον φούρνο !

Πάμε να τα φτιάξουμε… Με την συνταγή αυτή θα βγάλουμε περίπου 20 τεμάχια.

Υλικά : 1 κούπα χλιαρό γάλα, 1 φακελάκι μάγια, 2 αυγά, 700 γρ  περίπου αλεύρι, 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

καθώς και 3 κουταλιές της σούπας  βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και ανακατεύουμε ενώ στο τέλος προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο.

Αφήνουμε να φουσκώσει για καμιά ώρα. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη κάνουμε μπαλάκια, τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με μερέντα ή μαρμελάδα.

Στη συνέχεια τα κλείνουμε  σαν πουγκάκια τα βάζουμε  στο ταψί (σε λαδόκολλα) με το κλείσιμο από κάτω, ενώ τα αφήνουμε πάλι κάνα μισάωρο να φουσκώσουν.

Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Όταν βγουν αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο λιωμένο να γυαλίσουν και πασπαλίζουμε άχνη!

Αν θέλουμε η μερέντα να μην βγαίνει έξω κατά το ψήσιμο, βάζουμε από πριν, κουταλιές – κουταλιές στην κατάψυξη, σε λαδόκολλα και μετά

την βάζουμε στην ζύμη μας. Έτσι δεν προλαβαίνει να λιώσει και να βγει έξω.

Εάν τώρα θέλουμε αντί για άχνη να βάλουμε από πάνω γλάσο, βάζουμε σε μπεν μαρί 125 γρ κουβερτούρα, 1 κ. του γλυκού μέλι

αλλά και 2 κ. της σούπας γάλα εβαπορέ, τα ενώνουμε και έτοιμο !

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Ντόνατς φούρνου η συνταγή μας σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version