Νηστίσιμα σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα

Νηστίσιμα σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα

Νηστίσιμα σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μας χωρίζει από την Καθαρά Δευτέρα και εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι, το οποίο

παραδοσιακά είναι νηστίσιμο και μάλιστα αλάδωτο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και άγλυκο. Για αυτό και η συνταγή που σας προτείνουμε

σήμερα είναι απίθανα σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τα φτιάχνουμε πολύ γρήγορα αλλά και εύκολα

ενώ τα εξφανίζουμε, χωρίς να το καταλάβουμε. Πάμε να τα φτιάξουμε;

Υλικά : 250 γρ κουβερτούρα, ιδανικά με 72% κακάο, 1 κούπα ξηρούς καρπούς της επιλογής σας (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια μα και κάσιους κλπ)

χοντροκομμένα, καλύτερα να είναι είτε ανάλατα είτε ελαφρώς αλατισμένα, 1 κούπα ξηρά φρούτα της επιλογής σας (σταφίδες, βερίκοκα,

δαμάσκηνα αλλά και χουρμάδες) κομμένα σε κύβους μεγέθους όσο ένα μικρό ζάρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τους ξηρούς καρπούς με τα αποξηραμένα φρούτα. Σπάμε σε κομματάκια την κουβερτούρα, την τοποθετούμε σε ανοξείδωτο μπολ

και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, με προσοχή να μην ακουμπάει το νερό στον πάτο του μπολ (θα μας καεί η σοκολάτα έτσι).

Αφού ομογενοποιθεί η σοκολάτα, απλώνουμε μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι, ρίχνουμε μια πλούσια κουταλιά της σούπας σοκολάτα.

Έπειτα, αφήνουμε 3 λεπτά να σταθεροποιηθεί και τοποθετούμε από πάνω το μείγμα με τους ξηρούς καρπούς και τα ξερά φρούτα της αρεσκείας μας.

Προσεκτικά γιατί η σοκολάτα είναι ρευστή ακόμα, μην μας απλώσει. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να σταθεροποιηθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε καμία περίπτωση δεν τα βάζουμε στο ψυγείο, θα μαζέψουν υγρασία και η σοκολάτα θα ασπρίσει.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει

πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της,

μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Νηστίσιμα σοκολατάκια με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version