Λικέρ γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) από την Αναστασία μας

Λικέρ γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) από την Αναστασία μας

Λικέρ γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) από την Αναστασία μας η σημερινή συνταγή.

Μέσα από αυτή τη στήλη έχω μοιραστεί μαζί σας εκατοντάδες συνταγές. Συνταγές δικής μου έμπνευσης, παραδοσιακές συνταγές

που έμαθα από τη μαμά και τη γιαγιά μου, συνταγές που βρήκα από άλλους σεφ, τις οποίες όμως έχω πρώτα δοκιμάσει. Γλυκές αλμυρές

αλλά και ποτά, κυρίως λικέρ. Γιατί ως γνωστόν τα λικέρ είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Όσοι έχουν έρθει έστω και μια φορά στο σπίτι μου

είναι σχεδόν απίθανο να μην έχουν δοκιμάσει κάποιο από τα λικέρ και τα γλυκά του κουταλιού μου. Αν μπορούσα να ξεχωρίσω ένα λικέρ

το οποίο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου αυτό είναι το γαρύφαλλο. Συνυφασμένο με χαρές και μόνο, το έχω φτιάξει αμέτρητες φορές

και σε αρκετά μεγάλες ποσότητες. Και αυτό γιατί φτιάχνεται πολύ εύκολα σε μόλις τρεις ημέρες με ελάχιστα υλικά και πολύ οικονομικά.

Σε μια τέτοια εκδήλωση κάποιος μου ζήτησε τη συνταγή. Και ως συνήθως μπήκα στο site μας που λειτουργεί και σαν “προσωπικό τετράδιο συνταγών”

για να τη δώσω αλλά;;; Διαπίστωσα ότι δεν την έχω ανεβάσει… Μα είναι δυνατόν; Να μην έχω μοιραστεί μαζί σας μια τόσο αγαπημένη συνταγή;;;

Νομίζω ότι τώρα που μετράμε αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω.

Φτιάξτε το σε μεγαλύτερες ποσότητες, βάλτε το σε όμορφα στολισμένα μπουκαλάκια και δωρίστε το στους αγαπημένους σας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστούν που θα λάβουν κάτι τόσο ξεχωριστό, μοναδικό θα έλεγα. Και με πολύ μικρό κόστος και κόπο.

Υλικά : 1,5 λίτρο κρασί, ανάλογα με το χρώμα που θέλετε να δώσετε μπορείτε να βάλετε ροζέ ή κόκκινο. Με το ροζέ είναι πιο ελαφρύ,

με το κόκκινο πιο έντονο. Ενώ η αυθεντική συνταγή όπως μου την είχαν δώσει είχε κόκκινο, εγώ προτιμώ το ροζέ που είναι λιγότερο έντονο,

1,5 κιλό ζάχαρη, 45 – 50 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια που βάζουμε στα γλυκά)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπουκάλι ή σε μπολ. Αν χρησιμοποιήσουμε μπουκάλι το κουνάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αντίστοιχα αν βάλουμε κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή ανά διαστήματα

για τις επόμενες τρεις ημέρες. Μετά από τρεις ημέρες σουρώνουμε το λικέρ με τη βοήθεια ενός φίλτρου του καφέ. Αυτό ήταν.

Το λικέρ μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ή όπως είπαμε, να το δωρίσουμε.

Λικέρ γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι) από την Αναστασία μας η σημερινή συνταγή.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version