Κεϊμά γιαουρτλού συνταγή από την Πόλη για σήμερα

Κεϊμά γιαουρτλού συνταγή από την Πόλη για σήμερα

Κεϊμά γιαουρτλού συνταγή από την Πόλη για σήμερα μας προτείνει η Αναστασία.

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου λέγεται κεϊμά γιαουρτλού, έρχεται από την Πόλη και δεν γίνεται να αποτύχει.

Είναι πανεύκολο, έτοιμο σε λιγότερο από ώρα ενώ τρώγεται ευχάριστα ακόμα και κρύο τους πιο ζεστούς μήνες,

γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσεις;

Αραβικές πίτες αντί για χοντρά μακαρόνια παστίτσιου, κιμάς αρωματισμένος με καρυκεύματα και αντί για μπεσαμέλ,

γιαούρτι με δυόσμο μα και σκορδάκι, ενώ το ψήνεις λίγο, ίσα να δέσουν τα υλικά και το απολαμβάνεις

μόλις κρυώσει λίγο, αλλά ακόμα και την επόμενη μέρα που είναι ακόμα καλύτερο!

Υλικά : 700 γρ μοσχαρίσιο κιμά διπλοαλεσμένο, 1 κιλό γιαούρτι Στραγγιστό κλασικό, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες,

1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά, 1 κ. γ. κόλιανδρο σκόνη, 1 κ. γ. ρίγανη, 1 κ. γ. πιπερόκαμα, 1 ½ κ. γ. τσεσμενί καθώς και ½ κ. γ. κίμινο,

½ κ. γ. μπαχάρι, ½ κ. γ. αλάτι, ¼ κ. γ. πιπέρι, 1 ΚΣ μαϊντανό, 2 ΚΣ ελαιόλαδο, 50 ml λευκό κρασί, 400 γρ ντομάτες τριμμένες,

2 κ. γ. δυόσμο ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ. γ. ξύδι, 3 κ. γ. ελαιόλαδο αλλά και 2 μεγάλες πίτες αραβικές ψημένες

Εκτέλεση

Στην κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια – δυνατή ένταση 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, το αφήνω για 2 λεπτά και ρίχνω και το σκόρδο.

Προσθέτω τον κιμά σε μέτρια – δυνατή ένταση πιέζοντας τον με την κουτάλα να «σπάσει», να καβουρδιστεί μα και να γίνει σπυρωτός.

Σβήνω με το κρασί και το αφήνω 10 λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτω τις ντομάτες, το μαϊντανό καθώς και όλα τα καρυκεύματα, μειώνω την ένταση σε μέτρια – χαμηλή, να σιγοβράζει

και αφήνω τον κιμά για 20 λεπτά να βράσει, ενώ όταν είναι έτοιμος τον κατεβάζω από την εστία (αν έχει ακόμα πολλά υγρά

ανεβάζω την ένταση και παρακολουθώ μέχρι να εξατμιστούν). Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ και το ανακατεύω με λίγο ελαιόλαδο,

1 σκελίδα σκόρδο, 1 κγ ξύδι καθώς και τον δυόσμο. Λαδώνω ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35εκ και βάζω στην βάση της πίτες.

Απλώνω από πάνω τον κιμά και σκεπάζω με το γιαούρτι ισιώνοντας την επιφάνεια του.

Πασπαλίζω με λίγη καπνιστή πάπρικα και ψήνω στο φούρνο, στους 180*C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.

Βγάζω από το φούρνο, γαρνίρω με λίγο έξτρα δυόσμο ή μαϊντανό, αφήνω 30 λεπτά να κρυώσει

και σερβίρω κόβοντας σε κομμάτια.

Η παραπάνω συνταγή είναι από την αγαπημένη Ειρήνη από το paxxi.

Κεϊμά γιαουρτλού συνταγή από την Πόλη για σήμερα μας προτείνει η Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version