Γεμιστά με τόνο του Άκη η σημερινή πρόταση από την Αναστασία

Γεμιστά με τόνο του Άκη η σημερινή πρόταση από την Αναστασία

Γεμιστά με τόνο του Άκη η σημερινή πρόταση από την Αναστασία.

Αύριο η εκκλησία μας γιορτάζει την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και παραδοσιακά τρώμε ψάρι. Εμείς σας βρήκαμε μια εναλλακτική πρόταση

για να κάνετε ακόμα και τους μικρούς μας φίλους να φάνε ψάρια. Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που παντρεύει τα αγαπημένα μας γεμιστά με το ψάρι.

Πάμε να τα δούμε.

Υλικά : 1 κρεμμύδι, 2 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 καρότο, 1 φινόκιο, 1 σκ. Σκόρδο, 5 πράσινες πιπεριές, 5 ντομάτες, ώριμες, 250 γρ. ρύζι γλασέ,

50 γρ. λευκό κρασί, 400 γρ. νερό, 2 κ. σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι, 320 γρ. τόνο, σε ελαιόλαδο, 1 κ. σ. δυόσμο μα και ¼ ματσάκι μαϊντανό

Ενώ για τη σύνθεση : 200 γρ. νερό, 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας, 2 κ. σ. ελαιόλαδο και για το σερβίρισμα, ελαιόλαδο αλλά και δυόσμο

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι καθώς και το φινόκιο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Στη συνέχεια κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι, ενώ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά,

χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.

Παράλληλα, κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους.

Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και τις ντομάτες σε ένα ταψί 28×36 εκ. Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί με τις ντομάτες,

ενώ βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί ενώ μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό,

τη σάρκα από τις ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία αλλά και να μαλακώσει το ρύζι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε τον τόνο μαζί με το λάδι του,

τον δυόσμο καθώς και τον μαϊντανό ψιλοκομμένους και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες αλλά και τις πιπεριές και καλύπτουμε με το καπάκι τους. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το νερό

με τον πελτέ και περιχύνουμε τα γεμιστά μας. Βάζουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε σε σερβίρουμε με ελαιόλαδο και δυόσμο.

Γεμιστά με τόνο του Άκη η σημερινή πρόταση από την Αναστασία.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version