Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα περγαμόντο η συνταγή μας

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα περγαμόντο η συνταγή μας

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα περγαμόντο η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 και σήμερα είναι οι Α Χαιρετισμοί, ενώ εμείς θα δούμε ένα γλυκάκι, ένα αγαπημένο, μαμαδίστικο νηστίσιμο γλυκάκι,

τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Σχετικά απλό γλυκό, εύκολο, που όμως έχει τα μυστικά του. Και αυτά τα μυστικά θα μοιραστούμε με αυτή τη συνταγή.

Ας ξεκινήσουμε με τα υλικά. Όσοι έχετε δει έστω και μια φορά να φτιάχνουν χαλβά θα θυμάστε το 1-2-3-4. Τι σημαίνει αυτό; 1 κούπα λάδι, 2 κούπες σιμιγδάλι,

3 κούπες ζάχαρη, 4 κούπες νερό. Αυτά είναι τα βασικά υλικά για τον χαλβά μας. Μόνο που και εδώ υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε.

Λάδι βάζουμε πάντα ελαιόλαδο. Εκτός και αν θέλουμε να τον κάνουμε τελείως νηστίσιμο, οπότε βάζουμε σπορέλαιο. Σιμιγδάλι εγώ βάζω 1 κούπα ψιλό

αλλά και 1 χοντρό. Γίνεται πιο βελούδινος. Επίσης βάζω λίγη τριμμένη κανέλα. Ενώ όταν φτιάχνω γλυκό περγαμόντο κρατάω τις άκρες στην κατάψυξη και ρίχνω

1 ή 2 στο σιρόπι του χαλβά. Δίνει απίστευτη μυρωδιά! Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή ακόμα καλύτερα λεμονιού.

Σήμερα στην συνταγή μας θα προσθέσουμε στα 4 βασικά μας υλικά 2 κομμάτια φλούδα περγαμόντο ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα περγαμόντο.

Εκτέλεση

Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο κλασσικός και ο πιο… τεμπέλικος.

Στον κλασικό τρόπο βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι το οποίο ουσιαστικά ψήνουμε στο λάδι.

Σε άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και το άρωμα, το περγαμόντο μας δηλαδή.

Όταν ψηθεί το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά.

Ανακατεύουμε και μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και μεταφέρουμε στη φόρμα.

Στον τεμπέλικο ΔΕΝ φτιάχνουμε σιρόπι.

Βράζουμε το νερό, και το ρίχνουμε συγχρόνως με τη ζάχαρη και το ξύσμα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και επαναφέρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για να σφίξει, συνεχίζοντας κανονικά τη διαδικασία.

Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε και τη φόρμα μας με κανέλα πριν ρίξουμε το χαλβά για ωραία εμφάνιση και γεύση.

Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε, περιποιηθείτε τους αγαπημένους σας με έναν σιμιγδαλένιο χαλβά!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα περγαμόντο η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version