Αλμυρή πίτα με κίτρινη κολοκύθα η συνταγή της Αναστασίας μας

Αλμυρή πίτα με κίτρινη κολοκύθα η συνταγή της Αναστασίας μας

Αλμυρή πίτα με κίτρινη κολοκύθα η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι η γλυκιά κολοκυθόπιτα δίκαια πρωτοστατεί, πρέπει οπωσδήποτε μια φορά να δοκιμάσετε και την αλμυρή της εκδοχή, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

Αλμυρή αλλά με τη γλύκα της κολοκύθας, με ζουμερή και πλούσια γέμιση, διατηρεί μία υπέροχη ισορροπία γεύσεων. Τα αρώματα από τα μυρωδικά που περιέχει,

απλώνουν μια απίστευτη μοσχοβολιά καθώς ψήνεται. Χάρη σ΄ αυτά, μπορείτε άνετα να αφαιρέσετε τα τυροκομικά από τη γέμιση και έτσι

να απολαύσετε αυτήν την εξαιρετική πίτα ακόμα και κατά την περίοδο της νηστείας!

Υλικά

Για το φύλλο : ½ kg κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ¼ φλ. Ελαιόλαδο, 1 κ. σ. ξίδι, 1 κ. σ. αλάτι, 1 φλ. νερό χλιαρό (όσο πάρει)

Ενώ για τη γέμιση :1 κιλό κολοκύθα τριμμένη, 3 κ. σούπας λάδι, 1 κρεμμύδι, 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, ½ φλ. ψιλοκομμένο άνηθο,

½ φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο, 500 γρ. φέτα, 2 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα τη ζύμη για το φύλλο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ξίδι. Λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα. Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30΄.

Τρίβουμε και αλατίζουμε την κολοκύθα. Την αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα να βγάλει τα υγρά της.

Κόβουμε κομματάκια το κρεμμύδι. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα αφού τη στραγγίσουμε, όλα τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα, δηλαδή τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο καθώς και το σοταρισμένο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τη φέτα θρυμματισμένη, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγουμε τέσσερα πολύ λεπτά φύλλα. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Με πινέλο το λαδώνουμε και απλώνουμε το δεύτερο φύλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση. Γυρνάμε πάνω στην πίτα τα φύλλα που προεξέχουν από τις άκρες του ταψιού. Τοποθετούμε σουρωμένο (τσαλακωμένο) το τρίτο φύλλο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τέλος, απλώνουμε το τελευταίο φύλλο τσαλακωμένο.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ραντίζουμε με ελάχιστο νερό με τα δάχτυλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 με αέρα.

Αλμυρή πίτα με κίτρινη κολοκύθα η συνταγή της Αναστασίας μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version