4 με 10/3/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

4 με 10/3/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

4 με 10/3/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

Ακόμα μια εβδομάδα ξεκινάει αύριο και εμείς σήμερα, Κυριακή, του Ασώτου Υιού, ενώ όπως έχουμε καθιερώσει θα δούμε

ένα ολοκληρωμένο μενού για το κυρίως φαγητό της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως σας λέω πάντα, είναι κάτι που και εγώ το συνηθίζω στην οικογένεια μου. Αμέσως μετά από το Κυριακάτικο πρωινό όλοι μαζί, συμφωνούμε

για το τι θα φάμε μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Αυτό με εξυπηρετεί πολύ γιατί αφενός γλιτώνω την καθημερινή μουρμούρα και αφετέρου μπορώ να ξέρω

τι υλικά θα χρειαστώ όλη την εβδομάδα για το φαγητό και έτσι μπορώ τη Δευτέρα το πρωί να πάω να ψωνίσω αποφεύγοντας τις καθημερινές

επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ. Αν πάλι η Δευτέρα δεν βολεύει για ψώνια, μπορείτε εσείς να ετοιμάζετε το μενού σας όποια μέρα σας βολεύει,

ώστε να ταιριάξετε και την ημέρα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Ξεκινάμε τη νέα εβδομάδα όπως κάθε Δευτέρα με μια υπέροχη μακαρονάδα με σάλτσα κονσέρβα λαντσιον μητ (ξέρετε ότι δεν συμπαθώ τις κονσέρβες,

αλλά μια στο τόσο αυτή τη μακαρονάδα την θέλω) και την Τρίτη φτιάχνουμε ψάρι με μπάμιες, έτσι για αλλαγή (αν κρυώνουμε πολύ βέβαια, μπορούμε να κάνουμε ψαρόσουπα).

Για την Τετάρτη το μενού έχει αγκινάρες αλά πολίτα, ενώ την Πέμπτη θα φτιάξουμε γιουβαρλάκια.

Παρασκευή και ετοιμάζουμε πίτα από φακές, ενώ το Σάββατο θα κάνουμε σουτζούκια με αβγά.

Την Κυριακή για το μεσημεριανό μας επιλέγουμε στιφάδο με κουνέλι ή λαγό, ενώ αν δεν μας αρέσουν αυτά ή νηστεύουμε, μπορούμε

να φτιάξουμε ωραιότατες σουπιές με σπανάκι με την παρακάτω συνταγή.

Σουπιές με σπανάκι

Υλικά : 1 κονσέρβα τοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες αν έχουμε, 1 ποτήρι κρασί, 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα αλλά και 1 φλιτζάνι λάδι,

αλάτι και πιπέρι, 1/2 κιλό σπανάκι, 1/4 ματσάκι άνηθο μα και 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 6 σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, βάζουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με κρασί.

Βάζουμε τον πελτέ και την ντομάτα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Συμπληρώνουμε με τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει, σε πολύ χαμηλή φωτιά, περίπου μία ώρα μέχρι να “μελώσει” και να δέσει η σάλτσα του.

Για κάθε πρόταση ημέρας υπάρχει ένα Link με τη συνταγή που προτείνουμε εμείς, ωστόσο αν θέλετε κάποια άλλη ιδέα, στο μενού

Συνταγές (κλικ στον σύνδεσμο) μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε εναλλακτικές ιδέες για κάθε φαγητό.

4 με 10/3/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version