26 με 31/12/2023 και 2 με 7/1/2024 Τα μενού των εβδομάδων

26 με 31/12/2023 και 2 με 7/1/2024 Τα μενού των εβδομάδων

26 με 31/12/2023 και 2 με 7/1/2024 Τα μενού των εβδομάδων.

Ανεβάζουμε σήμερα τα μενού δύο εβδομάδων, καθώς δεν ανέβηκαν στην καθιερωμένη τους ημέρα γιατί βάλαμε τα εορταστικά μενού.

Έτσι σήμερα, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 θα ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στον Εμμανουήλ της Μαριλένας μας και θα δούμε τι θα φάμε τις υπόλοιπες ημέρες.

Δεν ξεχνάμε τις συνήθειές μας και σήμερα, ας είναι Τρίτη τρώμε μακαρόνια με 4 τυριά, γιατί φάγαμε αρκετό κρέας εχθές και προχθές

(μαγειρεύουμε μόνο αν δεν έχει μείνει φαγητό από τα δύο εορταστικά μενού, αν έχουμε περισσεύματα, γλιτώνουμε σήμερα την κουζίνα).

Αν ωστόσο μας έχει μείνει κρέας χωρίς συνοδευτικό, το κάνουμε με σάλτσα και φαρφάλες (κλικ στον σύνδεσμο).

Ενώ αν έμεινε κοτόπουλο το φτιάχνουμε με πιλάφι και κάρυ με την παρακάτω συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα) : 1½ φλιτζάνι ψαχνό από το υπόλοιπο βραστό ή ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, 2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια,

ψιλοκομμένα, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή κίτρινο μακρύκοκκο, 1 μέτριο καρότο, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη,

1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς ή κάρυ ή πάπρικα (σε σκόνη) ή 5 ίνες σαφράν ή λίγο από όλα σε συνδυασμό με 1 κουτ. γλυκού

ξερό δεντρολίβανο ή θυμάρι, κοπανισμένα, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και, όταν αρχίσει να μαλακώνει,

προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το καρότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 600 ml νερό, τη δάφνη και το μπαχαρικό (που επιλέξαμε).

Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το ρύζι.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό επιπλέον κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Την Τετάρτη 27/12 φτιάχνουμε αρακά με πατάτες και την Πέμπτη 28/12 τρώμε χοιρινή τηγανιά με ρύζι ενώ την Παρασκευή 29/12 φτιάχνουμε φακές.

Για το Σάββατο 30/12 ετοιμάζουμε πατάτες τηγανητές και αυγά μάτια ενώ την Κυριακή 31/12 αποχαιρετάμε το 2023 με παστίτσιο

(το μεσημέρι βέβαια, γιατί το βράδυ έχουμε ρεβεγιόν. Το παστίτσιο που θα περισσέψει μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη, για μια δύσκολη στιγμή).

Και ας δούμε και το μενού για την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, 2024 που ξεκινάει και πάλι την Τρίτη,

αφού για Δευτέρα έχουμε εορταστικό – Πρωτοχρονιάτικο μενού.

Την Τρίτη 2/1 λοιπόν, θα φάμε κουνουπίδι καπαμά ενώ την Τετάρτη 3/1 σπανακόρυζο.

Για την Πέμπτη 4/1 φτιάχνουμε κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και την Παρασκευή 5/1 (που είναι νηστεία) το μενού έχει γαριδομακαρονάδα.

Το Σάββατο 6/1 θα ετοιμάσουμε μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ, ενώ την Κυριακή 7/1 κάνουμε μπριζόλες στα κάρβουνα (ή στο Γκριλ) και ψητά λαχανικά.

26 με 31/12/2023 και 2 με 7/1/2024 Τα μενού των εβδομάδων.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version