25/9 με 1/10 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία

25/9 με 1/10 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία

25/9 με 1/10 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία.

Φτάσαμε αισίως στην τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα.

Έτοιμο και το μενού για την ερχόμενη εβδομάδα. Πάμε να το δούμε ;

Την Δευτέρα φτιάχνουμε ένα γρήγορο σουφλέ με ψωμί.

Για την Τρίτη βάζουμε ψάρι με μπάμιες, μα επειδή πολλοί μπορεί στο άκουσμα της λέξης μπάμιες να κάνουν μπλιαχ,

μπορούν να τις αντικαταστήσουν με φασολάκια, ενώ την Τετάρτη ετοιμάζουμε γεμιστά. Με λαχανικά και ρύζι ή τα δικά μου αγαπημένα με τραχανά.

Πέμπτη και γεμίζουμε μανιτάρια με κοτόπουλο, ενώ την Παρασκευή φτιάχνουμε φασολάκια με πατάτες.

Το Σάββατο τηγανίζουμε κεφτεδάκια με πατάτες σε ένα φαγητό που θυμίζει γιαγιά.

Και την Κυριακή έχουμε υπέροχα ρολά μελιτζάνας με μοσχάρι ενώ αν θέλουμε κάτι πιο ιδιαίτερο… μα και λίγο μπελαλίδικο,

φτιάχνουμε Γεμιστό αρνίσιο μπούτι με ξινομυζήθρα Πάρου, με τη συνταγή που θα δούμε αμέσως τώρα…

Υλικά : 1 με 1½ κιλό αρνίσιο μπούτι (ξεκοκαλισμένο έτοιμο για ρολό), λίγο ελαιόλαδο, 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,

200 γρ. ξινομυζήθρα Πάρου, 1 μάτσο σέσκουλα, 1 μάτσο λάπαθα, 5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (μικρά),

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, 1 αυγό, λίγες κληματόβεργες

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε αρνί ρολό γεμιστό, ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το αρνίσιο μπούτι για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το ρολό.

Το βάζουμε σε λεκάνη και ρίχνουμε το κρασί, το τρίβουμε καλά με το κρασί (σαν να κάνουμε μασάζ) και το αφήνουμε ώσπου να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Εάν το αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλειο!

Για τη γέμιση με τυρί, χόρτα και μυρωδικά : Ψιλοκόβουμε σε λεκάνη τα λάπαθα, τα σέσκουλα, τον άνηθο, το μάραθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το αυγό, την ξινομυζήθρα και τα ζυμώνουμε να γίνουν σαν πάστα.

Στρώνουμε τις κληματόβεργες σε ταψί. Βγάζουμε το μπούτι από το κρασί και το αλατοπιπερώνουμε καλά.

Απλώνουμε με το χέρι σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση-πάστα και στη συνέχεια το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Το ραντίζουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με τα χέρια, ενώ το αλατοπιπερώνουμε και πάλι.

Βουτάμε για λίγο την μπόλια σε χλιαρό νερό. Τυλίγουμε το ρολό καλά με την μπόλια και το δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του.

Αυτό θα βοηθήσει το ρολό να παραμείνει ζουμερό σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος.

Το ακουμπάμε επάνω στις κληματόβεργες.

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 2 ώρες και 15΄, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Όταν ψηθεί η μπόλια, θα έχει σχεδόν λιώσει. Αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε το κρέας σε φέτες.

Καλή εβδομάδα!

25/9 με 1/10 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version