19 με 25/2/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

19 με 25/2/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας

19 με 25/2/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

Κυριακή σήμερα και όπως έχουμε καθιερώσει θα δούμε ένα ολοκληρωμένο μενού για το κυρίως φαγητό της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως σας λέω πάντα, είναι κάτι που και εγώ το συνηθίζω στην οικογένεια μου. Αμέσως μετά από το Κυριακάτικο πρωινό όλοι μαζί, συμφωνούμε

για το τι θα φάμε μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Αυτό με εξυπηρετεί πολύ γιατί αφενός γλιτώνω την καθημερινή μουρμούρα και αφετέρου μπορώ να ξέρω

τι υλικά θα χρειαστώ όλη την εβδομάδα για το φαγητό και έτσι μπορώ τη Δευτέρα το πρωί να πάω να ψωνίσω αποφεύγοντας τις καθημερινές επισκέψεις

στο σούπερ μάρκετ. Αν πάλι η Δευτέρα δεν βολεύει για ψώνια, μπορείτε εσείς να ετοιμάζετε το μενού σας όποια μέρα σας βολεύει,

ώστε να ταιριάξετε και την ημέρα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Ξεκινάμε τη νέα εβδομάδα όπως κάθε Δευτέρα με ζυμαρικά, με σάλτσα τυριών αυτή τη φορά, ενώ αν έχουμε όρεξη και χρόνο, φτιάχνουμε γκόγκες,

τα υπέροχα σπιτικά ζυμαρικά της Πελοποννήσου και την Τρίτη φτιάχνουμε μπακαλιάρο με κουρκούτι, παντζάρια και σκορδαλιά.

Διαφορετικά φτιάχνουμε ένα υπέροχο Γιουβέτσι θαλασσινών (στην κατσαρόλα)…

Υλικά : 5 – 6 κ. σ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες, ½ κιλό καλαμαράκια κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 σφηνάκι ούζο,

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο, 500 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, 1 κ. γλ. ρίγανη,

1 κ. γλ. δυόσμο, 1,5 λίτρο ζεστό νερό, μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε για ένα λεπτό στο ελαιόλαδο το σκόρδο, τις γαρίδες και τα καλαμαράκια.

Σβήνουμε με το μισό σφηνάκι του ούζου και μεταφέρουμε τα θαλασσινά μαζί με τους χυμούς τους  σ’ ένα βαθύ πιάτο. Το σκεπάζουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Στην κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε και την πράσινη πιπεριά. Ρίχνουμε και το κριθαράκι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το υπόλοιπο μισό ούζο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο) κι ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα το κριθαράκι. Προσέχουμε ώστε το νερό να έχει καλύψει το κριθαράκι. Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε νερό.

Βράζουμε το κριθαράκι για 5 – 6 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα θαλασσινά.

Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα κομμένα τοματίνια αλλά και τον μαϊντανό κι ανακατεύουμε ξανά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι μας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Για την Τετάρτη το μενού έχει ταχινόσουπα ή φασολάκια με πατάτες ενώ την Πέμπτη θα φτιάξουμε λουκάνικο σπετζοφάι με πουρέ.

Παρασκευή και ετοιμάζουμε φακές με κύμινο, ενώ το Σάββατο θα κάνουμε κρέπες γεμιστές με κιμά.

Την Κυριακή ξεκινάμε με ένα υπέροχο πρωινό, με γλυκά ή αλμυρά pancakes, ενώ για το μεσημεριανό μας επιλέγουμε κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο.

19 με 25/2/2024 Το μενού της εβδομάδας από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version