Σερόπ Βασίλειος Τσαμουσσιάν από τα Σπάτα στο MasterChef…

Σερόπ Βασίλειος Τσαμουσσιάν από τα Σπάτα στο MasterChef…

Σερόπ Βασίλειος Τσαμουσσιάν από τα Σπάτα στο MasterChef…

Τον Σερόπ οι περισσότεροι τον γνωρίσαμε από το τηλεπαιχνίδι Masterchef, όμως είναι ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή μας, στα Σπάτα,

όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, με το δικό του εστιατόριο.

Είναι 28 ετών γεννημένος και μεγαλωμένος στα Σπάτα Αττικής, ενώ έχει καταγωγή από την Αρμενία.

Είχαμε την χαρά να του κάνουμε μια συνέντευξη (διαδικτυακά λόγω συνθηκών) και σας την παρουσιάζουμε με πολύ αγάπη.

Διατηρείς ένα μαγαζί στα Σπάτα, ζεις κιόλας στην περιοχή. Πες μας μερικά πράγματα για το μαγαζί σου και τα όμορφα Σπάτα.  

Εδώ και 1 μισή χρόνο (μείον τις καραντίνες  χαχαχα), διατηρώ ένα All Day Bar Restaurant στα Σπάτα.

Λέγεται Ηaus που σημαίνει σπίτι στα Γερμανικά και όπως λέει το όνομα του θέλουμε οι πελάτες μας να νιώθουν την ζεστασιά

και την φιλικότητα του σπιτιού τους μέσα από μένα και το προσωπικό του Haus.

Βρίσκεται στην πλατεία με το γκαζόν (όπως την λέμε εμείς) και πιο συγκεκριμένα στην Βασιλέως Παύλου 130 στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου.

Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο roof garden που διαθέτει το μαγαζί μπορεί κανείς να γευτεί τα νόστιμα πιάτα, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, επηρεασμένα από την Ιταλικό – Αμερικανική κουζίνα.

Στη συνέχεια μπορεί κάποιος να απολαύσει έναν αρωματικό καφέ από την εξαιρετική ποικιλία κόκκων καφέ που διαθέτουμε ή να διαλέξει μέσα από έναν πλούσιο κατάλογο δροσερά κοκτέιλ.

Τι αγαπάς στη μαγειρική και τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό το αντικείμενο ;

Φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία πως έχω έφεση στη μαγειρική.

Όπως έχω πει άλλωστε προσπαθούσα να φτάσω τις κατσαρόλες από την ηλικία των 7 κιόλας, οπότε θεωρώ πως ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσω αυτό τον δρόμο.

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι μέσα από την μαγειρική οξύνεις τις πέντε αισθήσεις των ανθρώπων.

Έτσι έχω την ευκαιρία να βελτιώσω την μαγειρική μου τέχνη και τις δεξιότητες μου μαζί με αυτούς.

 

Σερόπ Βασίλειος Τσαμουσσιάν από τα Σπάτα στο MasterChef…

 

Πες μας ένα… μυστικό για εσένα, που δεν το  γνωρίζει ο κόσμος μέχρι σήμερα, αλλά θα ήθελες να το μάθει (χαχα).

Ένα μυστικό;; Συνήθως δύσκολα κρατάω μυστικά.

Στην καθημερινότητα μου είμαι πολύ κοινωνικός και λέω ότι σκέφτομαι την στιγμή που το σκέφτομαι και σε όποιον είναι μπροστά..

Παρόλα αυτά ένα μυστικό για μένα είναι ότι μετά τον θάνατο του πατέρα μου η πίστη μου προς τον Θεό κλονίστηκε,

διότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλα αυτά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που μου είχαν έρθει εκείνο το χρονικό διάστημα. 3 μήνες μετά τον θάνατό του,

ζήτησα από τον πνευματικό μου τρόπο για να πάω στο Άγιο Όρος ώστε να χαλαρώσει η ψυχή μου από την ηρεμία της φύσης.

Η γαλήνη που συνάντησα εκεί αλλά και η συνομιλία μου με τον πατέρα Λουκά και άλλους πολλούς φωτισμένους μοναχούς με βοήθησαν να στηριχτώ στα πόδια μου ξανά.

Ποια προσόντα πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας μάγειρας και ποιές θεωρείς ότι είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες του επαγγέλματος ;

Το βασικότερο προσόν είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Να σε εμπνέει η καθημερινότητα σου γιατί αυτό αποτυπώνεται και στα πιάτα σου.

Η ταχύτητα, η οξύτητα, η αγάπη, η γεύση και η έμπνευση είναι λοιπόν μερικά από τα πιο βασικά προσόντα ενός επαγγελματία μάγειρα.

Η κουζίνα είναι ένα είδος στρατού σε μια πιο μικρή κοινωνία.

Σκεφτείτε την μόνιμη μάχη μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες με την διαχείριση πολλαπλών προετοιμασιών και απαιτήσεων.

Αυτές είναι μερικές από τις δυσκολίες του επαγγέλματος και όχι μόνο.

 

 

Πώς αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή στο Masterchef, τι πιστεύεις ότι κέρδισες από την παρουσία σου στο παιχνίδι ;

Η αλήθεια είναι ότι συμμετοχή στον διαγωνισμό, μου δήλωσε ένα παιδικός – αδερφικός μου φίλος, ο Νίκολας, ο οποίος γνώριζε την επιθυμία μου για συμμετοχή και το έκανε πραγματικότητα.

Η εμπειρία ήταν απίστευτη αν και δεν πρόλαβα να το ζήσω αρκετά δυστυχώς.

Αυτό που κέρδισα στη σύντομη πορεία μου στον διαγωνισμό ήταν η αγάπη του κόσμου που πραγματικά τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Είναι μοναδικό το συναίσθημα που νιώθω όταν με σταματάνε στον δρόμο για να μου μιλήσουν και να μου πουν πόσο πολύ τους άγγιξα σαν προσωπικότητα.

 

Σερόπ Βασίλειος Τσαμουσσιάν από τα Σπάτα στο MasterChef…

 

Μετά την εμπειρία σου, θα το ξαναέκανες ;

Πήρα την εμπειρία και την ζεστασιά του κόσμου. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό έπαθλο. Αν και δεν πρόλαβα να το ζήσω αρκετά, δεν νομίζω ότι θα το ξαναέκανα.

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν υποψήφιο παίκτη του Masterchef ;

Να πάει και να το ζήσει. Να μην το θεωρήσει απλό παιχνίδι.

Είναι διαγωνισμός και θέλει την απαραίτητη προσοχή και οξύτητα που χρειάζονται οι επαγγελματικές κουζίνες. Αλλά η εμπειρία θα τον/την ανταμείψει.

Πόσες ώρες διαρκεί ένα γύρισμα στο Mastechef ; Ποια ήταν η αγαπημένη σου δοκιμασία και γιατί ;

Στην αρχή του διαγωνισμού που ήμασταν πολλά άτομα τα γυρίσματα διαρκούσαν αρκετές ώρες. Μετά πιστεύω αυτό θα μειώθηκε.

Η αγαπημένη μου δοκιμασία ήταν αυτή του mystery box (δεν έζησα και πολλές χαχαχαχα) και αυτό γιατί ήταν μια πρόκληση της στιγμής .

Ως τηλεθεατές, βλέπουμε ότι σε κάθε επεισόδιο μαγειρεύονται αρκετά μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Οι κριτές δοκιμάζουν ελάχιστο, ενώ στο Mystery box δεν δοκιμάζουν καν από όλα τα πιάτα.

Τι γίνεται το υπόλοιπο φαγητό ; Πετιέται ή δίνεται κάπου ;  

Ένα πιάτο φτιάχνει ο κάθε παίκτης.

Το κάθε πιάτο μοιράζεται στα τρία και πολλές φορές στα τέσσερα (όταν έχουμε καλεσμένο σεφ) οπότε τίποτα δεν πετιέται.

Από τα πιάτα που δε δοκίμασαν νομίζω δεν μένει και πολύ φαγητό, τις περισσότερες φορές το τρώνε αυτοί που το έφτιαξαν.

 

 

Τι σου αρέσει σε κάθε κριτή και ποιος είναι ο αγαπημένος σου από τους τρεις ;  

Αρχικά είναι φοβερή τριάδα.

Στο  chef Κοντιζά μου αρέσει το ιδιαίτερο χιούμορ  που έχει και επίσης η πολύ καλή μεταδοτικότητα.

Αν και φαίνεται αυστηρός καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού προσπαθεί να “ξυπνάει” του διαγωνιζόμενους. Σε μένα σίγουρα το έκανε αυτό.

Στον chef Ιωαννίδη μου αρέσει η κουζίνα του διότι έχουμε ίδιες προτιμήσεις. Η αισιοδοξία του και η καλοσύνη του βοηθούσε την ώρα της κριτικής.

Στον Chef Κουτσόπουλο μου αρέσει η ιδιαιτερότητά του να φαίνεται ταυτόχρονα αυστηρός αλλά και καλός.

Επίσης μου αρέσει ο τρόπος που στήνει τα πιάτα του… Έχουν μια φινέτσα.

Αγαπημένος μου κριτής είναι ο chef Κοντιζάς και αν υπήρχαν οι ομάδες όπως τα προηγούμενα MasterChef θα ήθελα σίγουρα να ήμουν στην ομάδα του.

Ποιος σεφ γενικά (εκτός παιχνιδιού) είναι ο αγαπημένος σου και ποιανού θα ήθελες να αντιγράψεις πιάτο ;  

Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Υπάρχουν πολλοί αγαπημένοι μου σεφ .Θα αναφέρω τρεις.

Αρχικά τον chef Λευτέρη Λαζάρου που πιστεύω πως είναι ο καλύτερος chef που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

Δεύτερος είναι ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ο οποίος είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος άνθρωπος -μάγειρας που βασίζεται στην μοντέρνα προσέγγιση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας

και τέλος τρίτος αγαπημένος είναι ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης ο οποίο είναι ένας πολύ καλός μάγειρας με εξαιρετικές γεύσεις και βάσεις και πέρα από αυτό είναι πάντα εκεί να σου σταθεί οπότε εσύ τον χρειαστείς.

Θα ήθελα να αντιγράψω πιάτο του chef Χαραλαμπόπουλου. Ο τρόπος που στολίζει τα πιάτα του είναι μοναδικός και γίνεται πηγή έμπνευσης για εμάς τους πιο νέους του επαγγέλματος.

 

 

Υπάρχουν άτομα στο παιχνίδι που πιστεύεις ότι είναι ψεύτικα ; Ότι παίζουν κάποιο ρόλο ; 

Σίγουρα οι περισσότεροι οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν στον διαγωνισμό και να φτάσουν στο έπαθλο και τον τίτλο θα έχουν κάποια στρατηγική.

Οπότε σίγουρα θα υπάρχουν και αυτά τα άτομα. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος γι αυτό βέβαια διότι δεν έμεινα αρκετά στον διαγωνισμό.

Επίσης, υπάρχουν άτομα που είναι «παρεξηγημένα» από τον κόσμο ; Αν ναι, ποια πιστεύεις ότι είναι ; 

Παρεξηγημένος πραγματικά κάποιος δεν είναι, καθότι ο κόσμος κρίνει στιγμιαία συμπεριφορές και κάθε εβδομάδα αλλάζει άποψη.

Ποιός ή ποιοί παίκτες θα ήθελες να ξαναμπούν στο παιχνίδι όταν θα γίνουν οι επιστροφές ; 

Εάν υπάρξουν επιστροφές θα ήθελα να ήμουν μια από αυτές διότι δεν έζησα τον διαγωνισμό όπως θα έπρεπε με κέφι χαρά και αγάπη για την μαγειρική δοκιμασία.

Άλλος ένας είναι ο Κωνσταντίνος Χασιώτης, ευγενική ψυχή και πολύ καλός μάγειρας.

Όπως επίσης και ο Αλέξανδρος Ακριτίδης διότι κ εκείνος έφυγε σχετικά νωρίς και είχε να δείξει και άλλα.

Τέλος, θα ήθελα και τον Αντώνη Μητρόπουλο ο οποίος αποχώρησε θεωρώ άδικα τόσο νωρίς από τον διαγωνισμό.

Ποιος  παίκτης νομίζεις ότι θα είναι ο επόμενος Έλληνας (ή Ελληνίδα) MasterChef και ποιος θα ήθελες εσύ να είναι ; 

Πιστεύω ότι κρίνεται το αποτέλεσμα μεταξύ του Τζιοβάνι και της Μαργαρίτας

άλλα εγώ ήθελα να το κερδίσει ο Νίκος ο Σκορδάκης διότι γνωρίζω ότι το ήθελε κι εκείνος πάρα πολύ και είναι πολύ ικανός μάγειρας.

 

 

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον ;  

Τα σχέδια μου για το μέλλον… Φυσικά επιθυμώ την μαγειρική μου εξέλιξη.

Επίσης θα ήθελα το μαγαζί μου (Haus) να πάει πολύ καλά και να συνεχίσει να έχει μια σταθερή ανοδική πορεία.

Επιπλέον θα ήθελα αν είχα την οικονομική δυνατότητα στο μέλλον να άνοιγα ακόμα ένα ίδιο μαγαζί σε μία άλλη περιοχή. Ή ακόμα και ένα εναλλακτικό Street food μαγαζί.

Και εν κατακλείδι θα ήθελα κάποια στιγμή να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σερόπ για την πολύ όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησε και του ευχόμαστε όλα τα όνειρά του να πραγματοποιηθούν,

μα πάνω από όλα… ευχόμαστε να τον ξαναδούμε στην τηλεόραση, καθώς δεν προλάβαμε να τον ευχαριστηθούμε

και θα χαιρόμασταν πολύ να ήταν από αυτούς που θα επιστρέψουν στο παιχνίδι και μακάρι να τον καμαρώσουμε και νικητή…

Σερόπ Βασίλειος Τσαμουσσιάν από τα Σπάτα στο MasterChef…

Περισσότερα σχετικά άρθρα στην κατηγορία μας εδώ (κλικ στον σύνδεσμο).

Υ.γ. Ευχαριστούμε και την αγαπημένη μας Αναστασία που βοήθησε στις ερωτήσεις, ως πιο σχετική επί του θέματος.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version