Λυμπερόπουλος:Συνεργασία όλων για το καλό της Αρτέμιδας (συνέντευξη)

Λυμπερόπουλος:Συνεργασία όλων για το καλό της Αρτέμιδας (συνέντευξη)

Ο Βασίλης Λυμπερόπουλος είναι κοινοτικός σύμβουλος Αρτέμιδος και αναπληρωτής πρόεδρος της κοινότητας Αρτέμιδος (του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος). Κάναμε μια συνέντευξη και σαν βασική φράση σημειώνω το : Συνεργασία όλων για το καλό της Αρτέμιδας.

Είπαμε πολλά και ενδιαφέροντα στη συζήτηση μας αυτή, καθώς πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο με όραμα και θετική διάθεση να αλλάξει η αγαπημένη μας Αρτέμιδα προς το καλό.

Πάνω από παρατάξεις και προσωπικό συμφέρον, βάζει τα έργα και την βελτίωση των συνθηκών για όλους τους πολίτες.

Μ: Καλημέρα Βασίλη, χαίρομαι πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία αυτή. Να σε γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από αυτή τη συνέντευξη. Έχεις όραμα… ξεκίνησες δυναμικά…. Θέλεις μια πόλη πρότυπο…

Β : Καλημέρα Μαριλένα, χαίρομαι κι εγώ που τα λέμε.

Αγαπητή Μαριλένα ξέρεις κάτι, έχω την πεποίθηση ότι τα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας μέσα στην Κοινότητα μας μπορούν με στοχευμένες κινήσεις και ευφάνταστο σχεδιασμό να μετατραπούν σε ισχυρά πλεονεκτήματα. Οραματίζομαι μια Κοινότητα πρότυπο για την Ανατολική Αττική.

Μ : Αυτό βλέπω και εγώ, μέσα από τις προσπάθειες σου… Για εξήγησε το μας λίγο αυτό…

Β : Είναι κοινά αποδεκτό νομίζω από όλους πως η πόλη μας έχει αρκετές ελλείψεις και πολλά προβλήματα, όμως πιστεύω πως αυτό είναι και το κίνητρο, να χτυπήσει μέσα μας το καμπανάκι και να ενεργοποιηθούμε όλοι, να δούμε τι έχουν εφαρμόσει άλλοι Δήμοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αντίστοιχες ελλείψεις και ανάλογα προβλήματα και να τα προσαρμόσουμε στην πόλη μας, επιλέγοντας βέβαια την ιδανικότερη επιλογή.

 

 

Πριν από ένα χρόνο περίπου, προεκλογικά έλεγα πως είμαι αποφασισμένος να αλλάξει αυτή η πόλη, γιατί έχει δυνατότητες.

Σήμερα λοιπόν είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Αρτέμιδος σήμερα βρίσκεται στο προσκήνιο, έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις, δεν παρακολουθεί απλά τα γεγονότα, δημιουργεί, συμμετέχει, προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις.

Η σημαντικότερη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρτέμιδος έπειτα από εισήγηση μου ήταν η ενεργοποίηση των Συνελεύσεων Κατοίκων, που μέσα από τις συνελεύσεις θα δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της Κοινότητας Αρτέμιδος να θέσουν και να αναδείξουν θέματα των οικισμών τους.

Ξέρω τα προβλήματα της Αρτέμιδας, δρόμοι, λακκούβες, έλλειψη πεζοδρομίων, φωτισμός, πολλά απορρίμματα, όμως δεν είναι εύκολο να κάνω πρόταση να φτιαχτούν όλοι οι δρόμοι και να μαζευτούν π.χ. όλα τα σκουπίδια.

Όλα αυτά χρειάζονται σχεδιασμό και προγραμματισμό, και πίστεψέ με Μαριλένα τα συζητάω με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, έχουν κάνει κάποιο προγραμματισμό ωστόσο λέω και εγώ τις απόψεις μου μήπως μπορέσω να βοηθήσω.

Μ : Είναι γεγονός πως έχουμε πολλά προβλήματα στην Αρτέμιδα… Ο κόσμος απογοητεύεται, νομίζει πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι…

Β : Μαριλένα να πούμε όμως και ακόμη μια μεγάλη αλήθεια, στους συμπολίτες, μην νομίζουν πως οι υπόλοιποι δήμοι δεν έχουν προβλήματα ή ελλείψεις ή δεν είχαν, άρα δεν χρειάζεται να απογοητεύονται, η Αρτέμιδα είναι υπέροχος τόπος και το μόνο που χρειάζεται είναι ανθρώπους που θα την αγαπήσουν και θα εργαστούν για την ανάδειξη και ανάπτυξη της.

Μ : Ειπώθηκε ότι κάνεις προτάσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Ότι προτείνονται έργα βιτρίνας τη στιγμή που δεν έχουν λυθεί άλλα κι άλλα «σοβαρότερα» – κατά κάποιους – προβλήματα.

Β : Ναι, κάποιοι μου το λένε πως προτείνω μόνο έργα βιτρίνας, αλλά εδώ θέλω να τους απαντήσω πως μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται μέσα από μια πρόταση, χρειάζεται συνδυασμός προτάσεων.

Βέβαια η δωρεάν δημοτική συγκοινωνία που πρότεινα δεν νομίζω πως είναι έργο βιτρίνας.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα επεξεργάζομαι αρκετά θέματα που αφορούν την Κοινότητα μας και στις επόμενες κοινοτικές συνεδριάσεις θα τα προτείνω.

 

 

Μ : Για δώσε μας καμιά αποκλειστικότητα λοιπόν…

Β : Μερικά από αυτά είναι:

  • Πρώτο και σημαντικότερο είναι η διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, κοινώς τα σκουπίδια. Το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το έχω ονομάσει «Αγαπώ την Αρτέμιδα, θέλω την πόλη μου καθαρή».

Βέβαια για την διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων της πόλης μας πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια. Αναγνωρίζω την προσπάθεια που καταβάλλει ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όμως χρειάζεται στήριξη, και επιπρόσθετο προγραμματισμό.

Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβλητική. Το σχέδιο δράσης που προτείνω έχει ορίζοντα τριετίας, όπου ενδεικτικά περιλαμβάνει:

Επιμόρφωση των αιρετών, ενημέρωση των πολιτών, επιμόρφωση στις σχολικές μονάδες, οικιακή κομποστοποίηση, πράσινες γωνιές και πράσινα σημεία.

  • Προσωρινές πεζοδρομήσεις : Δυο σημεία από τις 8.00 μ.μ. έως τη 1.00π.μ.
  • Ποδηλατοδρόμοι : Τρεις διαδρομές με συνύπαρξη ποδηλάτων με αυτοκίνητα με μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30χλμ.
  • Άλλο ένα σημαντικό θέμα είναι η Τουριστική Ανάπτυξη της πόλης με την επιδίωξη στον ιατρικό τουρισμό. Σε αυτή τη πρόταση νομίζω πως θα κεντρίσουμε το ενδιαφέρον.
  • Δημιουργία Ακαδημίας Τένις, γυμναστήρια εξωτερικού χώρου και ειδικά όργανα γυμναστικής παραλίας, μίνι γκολφ και ping pong εξωτερικού χώρου σταθερά.
  • Ανάπλαση πλατείας Αγίας Μαρίνας.
  • Πεζοδρόμηση στη Λ. Αρτέμιδος από την οδό Αγίου Γεωργίου έως την οδό Αιγαίου, στην αριστερή μόνο πλευρά με κατεύθυνση προς Αγ. Νικόλαο – Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα.
  • Κριτήρια επιλογής κατασκευής δρόμων με δίκαιο τρόπο ανά συνοικία.
  • Εξωραϊσμός του παραλιακού Πάρκου της Αρτέμιδας.

Και βέβαια αρκετές ακόμα προτάσεις που δεν μπορούμε να τις αναλύσουμε στην παρούσα φάση.

 

 

Μ : Βασίλης Λυμπερόπουλος…  Κοινοτικός Σύμβουλος και Αναπληρωτής Πρόεδρος κοινότητας Αρτέμιδος, είναι αυτά που σίγουρα ξέρουμε…  Όμως θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε και λίγο παραπάνω ποιος είναι ο Βασίλης. Θα ήθελα μερικά σύντομα βιογραφικά σου στοιχεία για να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Β : Η ενασχόληση με τα κοινά με κάνει και νιώθω άλλος άνθρωπος, εδώ και αρκετά χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με τη πολιτική, νομίζω πως η κρίση κατάφερε να με ταρακουνήσει, δεν θέλω να θυμάμαι την άσχημη πλευρά της όμως, κοιτάω μπροστά και αντιλαμβάνομαι πως με έκανε καλύτερο πολίτη ,πιο ενεργό, ξέρεις είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως πρέπει να βλέπουμε τα θετικά που αποκομίζουμε μέσα από δύσκολες συνθήκες.

Η πολιτική σου δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχεις, ωστόσο χάνεις πολλά άλλα από την προσωπική σου ζωή.

Η καθημερινότητα μου τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολη, από επιλογή μου βέβαια, αφού, αποφάσισα πριν τέσσερα χρόνια να σπουδάσω νομική, δεν είναι εύκολο όταν είσαι εργαζόμενος, τώρα μου έχει μείνει ένα έτος ακόμα που πιστεύω το 2021 να είμαστε καλά πρώτα να καταφέρω να πάρω το πτυχίο μου.

Ταυτόχρονα ήμουν υπεύθυνος για τον πολιτικό σχεδιασμό σε πολιτικό φορέα, από αυτή την θέση κατάφερα να κερδίσω πολλές γνώσεις που με βοηθάνε σήμερα στην Κοινότητα μας.

Μ : Πολλοί συνηθίζουν να συγκρίνουν την Αρτέμιδα με άλλες περιοχές και κάπως… να ζηλεύουν τις άλλες πόλεις για όσα έχουν ή για όσα εμείς δεν έχουμε… Χαρακτηριστικά πολλές φορές ακούμε την φράση «Τι είναι εδώ, Γλυφάδα ; Ή τι νομίζετε πως μπορούμε να γίνουμε, Εκάλη ;»

Β : Η πόλη μας δεν έχει ανάγκη να μοιάσει σε καμία άλλη, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε τα αγκάθια που υπάρχουν στα πόδια της να μπορέσει να καλπάσει, να γίνει η Αρτέμιδα που όλοι μας θέλουμε.

Πιστεύω πως το 2021 είναι η χρονιά σταθμός για την Αρτέμιδα, δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, να τις κοιτάξουμε κατάματα.

Η επιλογή μου λοιπόν να εισηγούμαι στο Κοινοτικό Συμβούλιο αλλά και στη Δημοτική Αρχή διάφορες προτάσεις έχουν ως κύριο στόχο τον προγραμματισμό, δεν ζητάω να υλοποιηθούν όλες οι προτάσεις μου άμεσα, «δεν είμαι ο τρελός του χωριού» που ζητάει τον ουρανό με τ άστρα θέλω όμως να θέσουμε προτεραιότητες και χρονικό ορίζοντα.

Μ : Νέος και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος που παρατηρώ ότι δεν βάζεις πάνω από το καλό του τόπου ούτε παρατάξεις, ούτε κόμματα και προσωπικά αυτό μου αρέσει πολύ. Πιστεύω πως μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε και να δούμε την πόλη μας να αλλάζει προς το καλύτερο. Άνοιξε μας τα χαρτιά σου… σωστά σε έχω… ψυχολογήσει ; (χαχα γέλια)

Β : Μαριλένα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τους πολίτες τη δεδομένη χρονική στιγμή νομίζεις πως τους ενδιαφέρει ποια παράταξη κάνει τί;

Εγώ πιστεύω όχι, οι πολίτες της Αρτέμιδας θέλουν καλύτερες συνθήκες στη πόλη τους σε όλα τα επίπεδα.

Άρα στην παρούσα φάση πρέπει όλοι να κάνουμε βήματα πίσω, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συνεργαστούμε για το καλό της Αρτέμιδας.

Συνεργασία όλων για το καλό της Αρτέμιδας !!!

Πίστεψε με θα έρθει κι στιγμή που θα μιλήσουμε για τις παρατάξεις, τώρα δεν πρέπει.

Από την άλλη πλευρά είμαι αντίθετος με την κριτική, η κριτική και μόνο από αιρετούς δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στη λύση του προβλήματος. Άρα υπάρχει και η αντιπολίτευση των ολοκληρωμένων προτάσεων.

Βέβαια σε αυτό το σημείο θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αρτέμιδος,  Αρμύρο Σπύρο που στηρίζει όλες τις προτάσεις μου αλλά και στην Άννα Ραφτοπούλου.

Εδώ θέλω να ζητήσω και από τον Δήμαρχο να κάνει κι αυτός το ίδιο, γιατί κακά τα ψέματα, οι συμπολίτες μας επέλεξαν τον Δημήτρη Μάρκου για Δήμαρχο και για να υλοποιηθούν οι προτάσεις μου πρέπει να στηριχτούν από τον ίδιο αλλιώς δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Τώρα για τα κόμματα που λες, πάντα το έλεγα και πάντα θα το λέω, δεν υπάρχουν χρώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

 

Μ : Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου 1000%. Ούτε παρατάξεις, ούτε κόμματα πάνω από το καλό του τόπου. Νομίζω θα το κάνω σλόγκαν το… Συνεργασία όλων για το καλό της Αρτέμιδας !

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που σκέφτονται αλλιώς… Ίσως να σκεφτεί κανείς ότι όλο αυτό έχει μια σκοπιμότητα, είτε παραταξιακή, είτε προσωπικής προβολής κλπ. Πες μου τα δικά σου βαθύτερα κίνητρα.

Β : Δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να υποθέσει εξυπηρέτησης σκοπιμότητας μιας ολόκληρης παράταξης τις προτάσεις ενός κοινοτικού συμβούλου. Η ΑΝΑΣΣΑ που ανήκω έχει 14 Δημοτικούς Συμβούλους και 10 Κοινοτικούς Συμβούλους. Μπορεί ένας Κοινοτικός Σύμβουλος της Αρτέμιδος να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες μίας ολόκληρης παράταξης;

Όσο για το εάν με κατηγορήσουν για προσωπική προβολή, θα σε ρωτήσω κάτι απλό, είναι προσωπική προβολή ενός κοινοτικού συμβούλου η άσκηση των αρμοδιοτήτων του; Είναι προσωπική προβολή οι προτάσεις για θέματα που αφορούν την Κοινότητα μου;

Για ποιο λόγο με ψήφισαν οι συμπολίτες μου; Αν είναι προσωπική προβολή αυτό Μαριλένα τότε να αναλάβω την ευθύνη να παραιτηθώ να πάω σπίτι μου.

Μήπως αυτό το πουν κάποιοι που δεν κάνουν προτάσεις, που δεν ασχολούνται με τα θέματα της κοινότητας;

Αυτούς όντως τους ενοχλεί, αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτούς, εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ για την Αρτέμιδα ας τους ενοχλεί.

Μ : Σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα μας. Σίγουρα θα επανέλθουμε στο μέλλον, γιατί βλέπω πως έχουμε πολλά να πούμε.

Β : Και εγώ ευχαριστώ αγαπητή Μαριλένα. Και για το τέλος της όμορφης κουβέντας μας θέλω να στείλω ένα μήνυμα σ αυτούς που λένε πως είναι προτάσεις πυροτεχνήματα και δεν υλοποιούνται, τους λέω λοιπόν πως όλα γίνονται αρκεί να το θέλεις!

Αυτή ήταν η συζήτησή μας, η συνέντευξη με τον Βασίλη Λυμπερόπουλο και κρατάμε την φράση με την οποία ξεκινήσαμε… το… Συνεργασία όλων για το καλό της Αρτέμιδας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λυμπερόπουλο για την εμπιστοσύνη.

Πρόθεση του Artemida Spata News είναι να παρουσιάζει όλες τις θέσεις και τις απόψεις των ανθρώπων που θέλουν.

Βρείτε όλα τα νέα της Αρτέμιδας και των Σπάτων συγκεντρωμένα στο google news (πατήστε το Link).

Είμαστε στην διάθεση όλων για συζήτηση και δημοσίευση συνέντευξης, όπως και όλων των θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

 

Συνέντευξη – Επιμέλεια : Κωττάκη Μαριλένα

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version