Αφιέρωμα στον μπακαλιάρο σήμερα από την Αναστασία μας

Αφιέρωμα στον μπακαλιάρο σήμερα από την Αναστασία μας

Αφιέρωμα στον μπακαλιάρο σήμερα από την Αναστασία μας.

Μπορεί να πέρασαν μόνο δύο ημέρες από την Καθαρά Δευτέρα που σηματοδοτεί την αρχή της Μεγάλης Σαρακοστής και της νηστείας που τη συνοδεύει,

ωστόσο την ερχόμενη Δευτέρα είναι επίσης μια πολύ σημαντική ημέρα τόσο για την πατρίδα μας που γιορτάζει την αρχή της Επανάστασης του 1821,

όσο και για την Ορθοδοξία που τιμά το μεγάλο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η ημέρα αυτή, όπως και η Κυριακή των Βαΐων είναι οι δύο

κατά τις οποίες επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριών. Και επειδή παλιότερα στην Ηπειρωτική Ελλάδα ήταν δύσκολο να βρεθεί φρέσκο ψάρι, έχει συνδεθεί

με τον μπακαλιάρο που υπήρχε και παστός. Όμως δεν μπορούν όλοι να φάνε τηγανητό με σκορδαλιά. Για αυτό και εμείς σας έχουμε τρεις

συνολικά εκδοχές για να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο.

Φυσικά ξεκινάμε με την κλασική συνταγή για μπακαλιάρο με τέλειο κουρκούτι, παντζάρια φούρνου και την πιο εύκολη σκορδαλιά που μπορείτε

να φανταστείτε (κλικ στον σύνδεσμο για το σχετικό άρθρο με την συνταγή). Συνεχίζουμε με την αγαπημένη μας ψαρόσουπα (κλικ στον σύνδεσμο)

ενώ μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και παστό μπακαλιάρο που τον ξαρμυρίζουμε όπως στην προηγούμενη συνταγή μας.

Και για το τέλος σας αφήσαμε μια συνταγή έκπληξη από το νησί της Σαντορίνης. Μπακαλιάρος μπραντάδα – με σάλτσα ντομάτας (κλικ στον σύνδεσμο για τη συνταγή μας).

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Αυτά την επηρέασαν πολύ στον τρόπο που μαγειρεύει ενώ της έδωσαν και αρκετές από τις πιο αγαπημένες της συνταγές.

Ακόμη, η εργασία της ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ στο μανάβικο και στο τμήμα αλλαντικών και τυριών την βοήθησαν να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις τόσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, όσο και τα τυριά και τα αλλαντικά.

Αγαπάει την κουζίνα και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται, ενώ αμέσως μετά τα πετυχημένα αποτελέσματα των δοκιμών της, μας τα χαρίζει με πολύ αγάπη.

Αφιέρωμα στον μπακαλιάρο σήμερα από την Αναστασία μας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!