5 συνταγές μαγειρίτσας για όλα τα γούστα

5 συνταγές μαγειρίτσας για όλα τα γούστα

5 συνταγές μαγειρίτσας για όλα τα γούστα – Παραδοσιακές – Εναλλακτικές αλλά και vegan.

Μιας και οδεύουμε προς το βράδυ της Ανάστασης και φυσικά όλοι θα θελήσουμε να φτιάξουμε μαγειρίτσα, σκεφτήκαμε να συγκεντρώσουμε

τις δικές μας αγαπημένες συνταγές για να τη φτιάξουμε με παραδοσιακούς αλλά και πιο… εναλλακτικούς τρόπους.

Ξεκινάμε με τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο με την Συνταγή

για παραδοσιακή αυθεντική μαγειρίτσα με εντόσθια, από την Αναστασία μας.

Ενώ συνεχίζοντας παραδοσιακά σας έχουμε τον Κερκυραϊκό τρόπο που τρώγεται με το πηρούνι.

Τσιλίχουρδα : Παραδοσιακή μαγειρίτσα Κέρκυρας που τρώγεται με πιρούνι (κλικ στον σύνδεσμο για την συνταγή μας).

Περνάμε σε κάτι πιο εναλλακτικό… Μαγειρίτσα με χοιρινό με υπέροχη συνταγή από την Αναστασία μας εδώ –

Εναλλακτική μαγειρίτσα με χοιρινό από την Αναστασία (κλικ) και φυσικά η αγαπημένη της Μαριλένας,

με κοτόπουλο – Μαγειρίτσα με κοτόπουλο συνταγή από την Αναστασία (κλικ στον σύνδεσμο).

Τελειώνουμε με τη vegan εκδοχή της η οποία μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας,

με μια συνταγή του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά : 40 γρ. ελαιόλαδο, 1 κιλό άγρια μανιτάρια, 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες μα και 100 γρ. λευκό κρασί,

1.500 γρ. νερό, 1 κύβο λαχανικών, 200 γρ. ρύζι γλασέ, αλάτι, πιπέρι, 1 μαρούλι, ¼ ματσάκι άνηθο,

5 φρέσκα κρεμμυδάκια αλλά και χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Ενώ για το σερβίρισμα : φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, άνηθο, ψιλοκομμένο, φέτες λεμόνι μα και παξιμάδια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι μα και το σκόρδο ενώ σοτάρουμε για 5-6 λεπτά,

μέχρι να χρυσαφίσουν αλλά και να χάσουν τον όγκο τους.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι αλλά και το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού μα και το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά και άνηθο ψιλοκομμένα, φέτες λεμονιού μα και παξιμάδια.

Tip από τον Άκη : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά μανιτάρια αντί για άγρια.

5 συνταγές μαγειρίτσας για όλα τα γούστα – Παραδοσιακές – Εναλλακτικές αλλά και vegan.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!