Φαρφάλες με ανάμεικτα θαλασσινά η σημερινή μας συνταγή

Φαρφάλες με ανάμεικτα θαλασσινά η σημερινή μας συνταγή

Φαρφάλες με ανάμεικτα θαλασσινά η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία.

Σ’ αυτό το φαγητό μπορείτε να βάλετε τα θαλασσινά της αρεσκείας σας. Εγώ χρησιμοποίησα μικρά καλαμαράκια κατεψυγμένα

αλλά και θαλασσινά ανάμεικτα κατεψυγμένα. Εάν βάλετε γαρίδες χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να βράσουν.

Επειδή σε πολλά παιδιά δεν αρέσουν τα μανιτάρια καθώς και οι πιπεριές μπορούμε να τους σερβίρουμε το φαγητό

πριν ρίξουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές, για την υπόλοιπη οικογένεια.

Τέλος, μπορούμε να βάλουμε όποιο ζυμαρικό μας αρέσει.

Υλικά : 500 γραμμάρια φαρφάλες, ¼ κούπας ελαιόλαδο,1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο, 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  ή 2 – 3 φρέσκα,

250 γραμμάρια μικρά καλαμάρια, 1 κούπα διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, πίνες, κλπ) αλλά και ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί,

2 γινωμένες μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες, ½  κουταλάκι γλυκού ρίγανη, ½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι, λίγο χονδρό θαλασσινό αλάτι,

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 6 – 7 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες, 1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, κομμένες σε λωρίδες

καθώς και μερικές κουταλιές μαϊντανό

Εκτέλεση

Κρατάμε δυο κουταλιές από το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σε βαθύ τηγάνι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν

και μετά σωτάρουμε τα θαλασσινά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ρίγανη αλλά και βασιλικό. Σκεπάζουμε με το καπάκι ενώ τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά,

περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό, ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Εάν βράσουν πιο γρήγορα τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε κρύο νερό.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια, βάζουμε και τις πιπεριές και τις σωτάρουμε για 1 – 2 λεπτά.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε καλά με τα θαλασσινά.

Τέλος, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές, ενώ σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω, αν θέλουμε.

Φαρφάλες με ανάμεικτα θαλασσινά η σημερινή μας συνταγή από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!