Χοιρινό με κρασί και αποξηραμένα φρούτα η συνταγή μας

Χοιρινό με κρασί και αποξηραμένα φρούτα η συνταγή μας

Χοιρινό με κρασί και αποξηραμένα φρούτα η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες με πηχτή σάλτσα, ζουμερό και αρωματικό μα και… όλα τα μυστικά του για να το μαγειρέψουμε σωστά και να μην μας βγει στεγνό.

Το ψαρονέφρι είναι από τα πιο ποιοτικά κομμάτια κρέατος στο χοιρινό αλλά θέλει προσοχή στο μαγείρεμα.

Αν δεν ξέρεις πως να το μαγειρέψεις, μπορεί να σου βγει στεγνό και άνοστο

Πάμε να το φτιάξουμε…

Υλικά : Ψαρονέφρι 3 κομμάτια (περίπου 1 κιλό), ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας, δενδρολίβανο 1 κλωνάρι, δαμάσκηνα 10 αποξηραμένα,

βερίκοκα 10 αποξηραμένα, μπαλσάμικο ξύδι ¼ φλιτζάνι, κόκκινο, γλυκό κρασί 1 ½ φλιτζάνι, αλάτι καθώς και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Αρχικά ζεσταίνουμε το κρασί σε μία μικρή κατσαρόλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κρασί,

τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας τα φρούτα για 10 λεπτά μέσα στο ζεστό κρασί.

Κόβουμε σε χοντρές φέτες το ψαρονέφρι αν δεν είναι ήδη κομμένο και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.

Ροδίζουμε το ψαρονέφρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σβήνουμε με το μπαλσάμικο.

Τότε προσθέτουμε το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, έχοντας σκεπάσει το τηγάνι με το καπάκι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να βγάλει το μείγμα χοντρές φουσκάλες, να δέσει και να γίνει σαν σάλτσα ή σιρόπι.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο αγαπάτε αλλά και φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια. Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας ή πατάτες βουτύρου.

Όσοι μας διαβάζετε τακτικά, θα ξέρετε πως η Αναστασία μας, είναι η ψυχή της κατηγορίας Συνταγές, όπου εκεί μας δίνει καθημερινά

τις συνταγές της, τις ιδέες μα και τις συμβουλές της αλλά μας αποκαλύπτει σιγά σιγά και τα… μυστικά της κουζίνας της !

Μεγάλωσε στο Κρανίδι της Αργολίδας, ενώ από το 2004 ζει μόνιμα στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες.

Σπούδασε στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του τότε ΤΕΙ Αθήνας και στα δύο πρώτα εξάμηνα της σχολής της είχε εργαστηριακά

μαθήματα εισαγωγής στην επαγγελματική μαγειρική αλλά και μαθήματα μαζικής παραγωγής φαγητών.

Χοιρινό με κρασί και αποξηραμένα φρούτα η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!