Πανακότα με γεύση espresso η γλυκιά μας συνταγή για σήμερα

Πανακότα με γεύση espresso η γλυκιά μας συνταγή για σήμερα

Πανακότα με γεύση espresso η γλυκιά μας συνταγή για σήμερα από την Αναστασία.

Σήμερα έχει γενέθλια ένας άνθρωπος που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, είναι η αδερφή ψυχή που μου έχει σταθεί σε πολύ δύσκολες στιγμές

της ζωής μου και είναι πρόθυμη να ακούσει ότι με απασχολεί. Που τη ζαλίζω με ότι βλακεία μου κατέβει στο Αρβανίτικο κεφάλι μου

ενώ είναι πρόθυμη να με ακούσει ακόμα και όταν έχει 1002 πράγματα στο δικό της κεφάλι. Μαριλένα μου σε ευχαριστώ από καρδιάς

για όλα αυτά αλλά και γενικότερα για όλα όσα έχεις κάνει για εμένα που ξέρω ότι δεν θα ήθελες να αναφερθούν δημόσια.

Εύχομαι να είσαι πάντα γερή και δυνατή και φυσικά να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου.

Μια τέτοια γιορτινή ημέρα επέλεξα ένα ιδιαίτερο γλυκάκι. Πανακότα με γεύση καφέ εσπρέσο, για να γιορτάσουμε

μα και να σας κεράσουμε για τα γενέθλια της Μαριλένας μας.

Υλικά : 1.200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή 500ml γάλα και 500ml κρέμα γάλακτος, 20 γρ. καφές στιγμιαίος espresso,

22 γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή σε φύλλα καθώς και 130 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα βάλτε τα σε μπόλικο νεράκι, ενώ αν χρησιμοποιήσετε σκόνη

χρησιμοποιήσετε λιγότερο, ίσα να τη σκεπάζει μα και να την ξεπερνάει λιγάκι.

Βάζετε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα την κρέμα ή το μίγμα κρέμας και γάλακτος, τον καφέ αλλά και τη ζάχαρη.

Ανακατεύετε να διαλυθεί τόσο η ζάχαρη όσο και ο καφές. Μόλις κάνει πως παίρνει βράση το μίγμα τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει φύλλα, τα στύβετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το καυτό μίγμα, ενώ αν έχετε χρησιμοποιήσει σκόνη

τότε τη ρίχνετε όλη μαζί με το νερό που την έχει φουσκώσει στο καυτό μίγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να βεβαιωθείτε πως διαλύθηκε εντελώς.

Περνάτε το τελικό μίγμα από ψιλή σήτα και το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια που έχετε προηγουμένως αλείψει με ένα άοσμο λάδι,

περνώντας το με πινέλο. Αφού κρυώσει το μίγμα, βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο και αφήνετε να σταθεροποιηθούν οι πανακότες.

Θα χρειαστούν 6 ώρες τουλάχιστον.

Για να ξεφορμάρετε τις πανακότες με ευκολία σε πιατάκια, βουτάτε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.

Σερβίρετε αμέσως! Διακοσμείτε αν θέλετε με σοκολατάκια σε σχήμα κόκκων καφέ ή με σιρόπι σοκολάτα ή άλλο της αρεσκείας σας.

Πανακότα με γεύση espresso η γλυκιά μας συνταγή για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!
Exit mobile version