Τι ΔΕΝ μπορούμε να μαγειρέψουμε στο air fryer

Τι ΔΕΝ μπορούμε να μαγειρέψουμε στο air fryer

Τι ΔΕΝ μπορούμε να μαγειρέψουμε στο air fryer.

Μπορεί η φριτέζα αέρος να κερδίζει συνεχώς την προτίμησή μας στο μαγείρεμα, μα υπάρχουν και κάποια φαγητά που δεν πρέπει ή δεν μπορούμε

να τα φτιάχνουμε εκεί. Ας δούμε όμως τι ΔΕΝ μπορούμε ή δεν πρέπει να μαγειρέψουμε στην φριτέζα αέρος, είτε για λόγους ασφαλείας, είτε γεύσης.

Τηγάνισμα με χυλό

Αποφεύγουμε τον χυλό, ενώ καλύτερα να τον αντικαταστήσουμε με μια κρούστα από φρυγανιά ή ακόμα καλύτερα panko. O αέρας που κυκλοφορεί

μέσα στη φριτέζα μπορεί στείλει παντού μέσα στο κάδο τον χυλό και να υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία του μηχανήματος

αλλά φυσικά και με το τελικό αποτέλεσμα του ψησίματος.

Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε υγρό χυλό οπωσδήποτε, μπορούμε να δοκιμάσουμε να καταψύξουμε πρώτα το φαγητό με το χυλό,

π.χ. μπακαλιάρος, για να του επιτρέψουμε να γίνει πιο συμπαγές ώστε να μην μπορεί να το επηρεάσει ο δυνατός αέρας.

Φυσικά τα ήδη μαγειρεμένα κατεψυγμένα τρόφιμα με χυλό είναι άψογη επιλογή για το air fryer, όπως τα φιλέτα ψαριού (fish sticks) για παράδειγμα.

Σούπες και γενικά ότι θέλει βράσιμο

Μια άλλη κατηγορία που δεν μπαίνει σε φριτέζα αέρα είναι οι σούπες καθώς και οτιδήποτε θέλει βράσιμο. Ο τρόπος που δουλεύει το air fryer, δηλαδή η γρήγορη

κυκλοφορία ζεστού αέρα γύρω από τα τρόφιμα δεν μπορεί να δουλέψει σωστά με φαγητά που απαιτούν υγρό περιβάλλον αλλά και σταθερές θερμοκρασίες για να μαγειρευτούν σωστά.

Για το μαγείρεμα τέτοιων πιάτων, δυστυχώς πρέπει να παραμείνουμε στις κατσαρόλες μα και στον κλασικό φούρνο.

Ποπ κορν

Μπορούμε να φτιάξουμε ποπ κορν σε φριτέζα αέρα, αλλά δυστυχώς είναι επικίνδυνο. Ελαφριά ή μικρού μεγέθους τρόφιμα, όπως οι σπόροι καλαμποκιού,

μπορούν να πεταχτούν παντού από τον δυνατό αέρα που χρησιμοποιεί το air fryer και έτσι μπορούν πολύ εύκολα να κολλήσουν στο στοιχείο θέρμανσης

στο πάνω μέρος του καλαθιού, προκαλώντας βραχυκύκλωμα στο air fryer με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οπότε η κατσαρόλα ή ακόμα καλύτερα ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η ιδανική λύση για να φτιάχνουμε τα pop corn μας.

Μακαρόνια

Δυστυχώς και τα μακαρόνια είναι σε αυτή τη λίστα γιατί ούτε αυτά είναι κατάλληλα για μαγείρεμα σε air fryer, καθώς η έλλειψη νερού

κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος απλά θα τα βγάλει άψητα, καμένα αλλά και σκληρά.

Τα μακαρόνια βράζουν σε νερό για να επιτύχουν τη σωστή υφή οπότε η κατσαρόλα είναι και εδώ μονόδρομος. Στην κατηγορία αυτή

είναι επίσης και τα ξερά φασόλια, όπως π.χ. οι γίγαντες.

Ρύζι (λαπά, ριζότο κ.α.)

Όπως και τα μακαρόνια, γενικά τα ωμά δημητριακά, θέλουν να βράσουν σε νερό για να μαγειρευτούν, και παρόλο που είναι γενικά οκ να βάζουμε

λίγο νερό στον κάδο του air fryer, δεν είναι η κατάλληλη συσκευή ούτε για βράσιμο, ούτε για μαγείρεμα στον ατμό.

Αν όμως θέλουμε να δώσουμε μια έξτρα τραγανή υφή στο ρύζι, μπορούμε να το βράσουμε πρώτα στην κατσαρόλα ενώ στη συνέχεια να το βάλουμε στη φριτέζα αέρα για λίγα λεπτά.

Συμπέρασμα

Τα air fryer είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα για μαγείρεμα ξεροψημένων καθώς και νόστιμων φαγητών με λιγότερα λιπαρά από τις κλασσικές μεθόδους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια τρόφιμα δεν είναι κατάλληλα, ώστε να αποφύγουμε απογοητευτικά αποτελέσματα αλλά και προβλήματα με την ίδια συσκευή μας.

Τι ΔΕΝ μπορούμε να μαγειρέψουμε στο air fryer.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!