Κλασσική τούρτα αμυγδάλου η συνταγή μας για σήμερα

Κλασσική τούρτα αμυγδάλου η συνταγή μας για σήμερα

Κλασσική τούρτα αμυγδάλου η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

Σήμερα είναι μια σημαντική γιορτή για την εκκλησία μας αφού γιορτάζει ο Άγιος Αντώνιος. Έτσι σκεφτήκαμε να σας βάλουμε γλυκό. Αλλά όχι οποίο και οποίο.

Μια γεύση που θυμίζει έντονα τα παιδικά μας χρόνια. Αυτή δεν είναι άλλη από την πάστα αμυγδάλου. Τί λέτε; Πάμε να τη φτιάξουμε;

Υλικά : Αυγά 5, ζάχαρη 125 γραμμάρια, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια, βανίλια 1

Για το σιρόπι : Νερό 1 ποτήρι νερού, ζάχαρη 1 ποτήρι νερού

Ενώ για την κρέμα : Γάλα φρέσκο 1 λίτρο, ζάχαρη 5 κουταλιές της σούπας, κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες, αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές της σούπας γεμάτες, βανίλια 1, βούτυρο 60 γραμμάρια, λευκή κουβερτούρα 100 γραμμάρια

Αλλά και για την σαντιγί : Φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια παγωμένη, ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια μα και για την διακόσμηση : Αμύγδαλα

200 γραμμάρια περίπου καβουρδισμένα, κεράσια 10 περίπου

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την βανίλια και ανακατεύουμε παράλληλα με μία μαρίζ.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι 28ν και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις,

στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά. Το βγάζουμε μόλις ψηθεί και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια το κόβουμε σε δίσκους.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Έπειτα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα. Παίρνουμε λίγο γάλα από το ζεστό και το βάζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ. Μέσα στο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο γάλα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα

από την φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο, την βανίλια και την λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπάμε στο μίξερ σε σαντιγί την φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη με την ζάχαρη άχνη.

Τοποθετούμε έναν δίσκο παντεσπάνι σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας. Από πάνω βάζουμε την κρέμα και κλείνουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι.

Τον σιροπιάζουμε και αυτόν και στρώνουμε την σαντιγί σε κρύο γλυκό. Διακοσμούμε με κερασάκια και καβουρδισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και μόλις παγώσει καλά στο ψυγείο η τούρτα σερβίρουμε.

Κλασσική τούρτα αμυγδάλου η συνταγή μας για σήμερα από την Αναστασία.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!