Γαλοπούλα και Κοτόπουλο – Αφιέρωμα στα φαγητά των γιορτών

Γαλοπούλα και Κοτόπουλο – Αφιέρωμα στα φαγητά των γιορτών

Γαλοπούλα και Κοτόπουλο – Αφιέρωμα στα φαγητά των γιορτών 2023 – 2024.

Συνέχεια των αφιερωμάτων στα φαγητά των γιορτών για τη σεζόν 2023 – 2024. Ξεκινήσαμε εχθές με το αγαπημένο χοιρινό,

ενώ σήμερα είναι η ημέρα που θα δούμε πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε ένα άλλο είδος κρέατος που μας έρχεται στο νου ακούγοντας

τη φράση τραπέζι Χριστουγέννων. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη γαλοπούλα αλλά και την λίγο διαφορετική εκδοχή, το κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο άλλωστε είναι ένα κρέας αρκετά ελαφρύ μα και οικονομικό που αγαπούν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Γαλοπούλα ψητή, γεμιστή με τυρί, μπέικον αλλά και πιπεριές (κλικ στον σύνδεσμο) ή ξεκοκαλισμένη σε ένα ρολό με υπέροχο καπνιστό τυρί (κλικ για τη συνταγή)

αλλά και κοτόπουλο, σε μια υπέροχη εκδοχή με σάλτσα με καρύδια (κλικ για τη συνταγή).

Κοτόπουλο Indienne με τη συνταγή που έχουμε δει εδώ (κλικ στον σύνδεσμο) ή γεμιστό, ,με την συνταγή που θα δούμε αμέσως τώρα…

Υλικά για 4 άτομα : 50 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 100 γρ βούτυρο, 500 γρ κιμά (ή ακόμα καλύτερα 250γρ κιμά και 250γρ εντόσθια κοτόπουλου

ψιλοκομμένα), 40 γρ μπράντι, 160 γρ αμύγδαλα και 160 γρ καρύδια αλεσμένα, 160 γρ σταφίδες ξανθές, 50 γρ φρυγανιά τριμμένη,

2 αυγά, 1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κοτόπουλο περίπου 1200γρ, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τον κιμά και τα εντόσθια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, σβήνουμε με μπράντι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες.

Βάζουμε και τη φρυγανιά, τα αυγά και το μαϊντανό. Αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά το κοτόπουλο με το υπόλοιπο βούτυρο.

Το γεμίζουμε με το μείγμα, το ράβουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου δύο με δυόμισι ώρες.

Σερβίρουμε με πατάτες που θα ψήσουμε μαζί με το κοτόπουλο.

Μια ακόμα ωραία συνταγή είναι τα πουγκάκια με κοτόπουλο (κλικ στον σύνδεσμο) αλλά και οι κρέπες με γαλοπούλα (κλικ για τη συνταγή).

Ακόμη μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύχρωμη τηγανιά (κλικ στον σύνδεσμο) ή ένα ωραίο σπετζοφάι (κλικ για τη συνταγή) μα και ένα ωραιότατο σουφλέ (κλικ στον σύνδεσμο).

Γαλοπούλα και Κοτόπουλο – Αφιέρωμα στα φαγητά των γιορτών 2023 – 2024.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!