Γαλοπούλα ρόλο με καπνιστό τυρί και πιπεριές

Γαλοπούλα ρόλο με καπνιστό τυρί και πιπεριές

Γαλοπούλα ρόλο με καπνιστό τυρί και πιπεριές η συνταγή μας για σήμερα.

Μια διαφορετική εκδοχή της γεμιστής γαλοπούλας, ιδανική για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα δούμε σήμερα.

Ακόμα και αν δεν αγαπάτε τη γαλοπούλα με αυτή τη συνταγή θα αναθεωρήσετε την άποψη σας.

Με γέμιση χωρίς πολλά υλικά αλλά με καπνιστό τυρί που κάνει τη διαφορά και δίνει υπέροχη γεύση στο φαγητό σας.

Ταιριάζει απόλυτα με πατατούλες που ψήνονται μαζί αν και μπορεί κάλλιστα να συνοδεύσει ένα απλό ρύζι με λαχανικά.

Πάμε να τη δούμε αναλυτικά.

Υλικά

1 μικρή γαλοπούλα  ξεκοκαλισμένη ολόκληρη

6 – 7 μπαστουνάκια γραβιέρα καπνιστή (αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε μια πικάντικη γραβιέρα τουλάχιστον 12 μηνών ωρίμανσης)

½ πιπεριά πράσινη, ½ πιπεριά κόκκινη και ½ πιπεριά κίτρινη

5 – 6 πατάτες

χυμό από ένα πορτοκάλι

3 – 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει τη γαλοπούλα και να μας δώσει λίγο δίχτυ.

Την τοποθετούμε ανοιχτή σε ένα δίσκο. Περνάμε όλη την επιφάνεια με μία πολύ ελαφριά στρώση μουστάρδας. Από πάνω τοποθετούμε τη γραβιέρα,

τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια, αλάτι, πιπέρι και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.

Το περνάμε με προσοχή μέσα στο δίχτυ.

Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε μέσα σε εμαγιέ γάστρα και από πάνω ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι.

Σε ένα ποτήρι νερό έχουμε αραιώσει τις 2 κουταλιές μουστάρδα την ρίχνουμε από πάνω κι αυτή. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και τα τρίβουμε ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε στην άκρη γύρω γύρω τις πατάτες. Βάζουμε στην μέση το ρολό κι όπως έχει μείνει στην μέση ζουμί το κυλάμε γύρω γύρω.

Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας. Αν δεν έχουμε γάστρα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 220 βαθμούς. Μετά από 2 ώρες ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει αρκετά.

Αφήνουμε ξεσκέπαστη τη γάστρα και ψήνουμε για ακόμα μισή ώρα γυρίζοντας τακτικά για να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας στο κέντρο το ρολό και γύρω γύρω τις πατάτες.

Γαλοπούλα ρόλο με καπνιστό τυρί και πιπεριές η συνταγή μας για σήμερα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

error: Content is protected !!